Elbilsladdning
Elbilsladdning

Elbilsladdning för BRF
företag och fastighet.

Kompletta lösningar
anpassade efter behov

Det här med elbilsladdning kan upplevas som en djungel. I vilken ände ska man börja? Vem betalar vad? Och vilken laddare är mest effektiv? För att göra det enkelt för dig har vi kombinerat det bästa inom laddprodukter med en service som täcker allt ifrån installation till driftsupport dygnet runt. Det ger dig en trygg, prisvärd och behovsanpassad helhetslösning. Enkel att sköta om – enkel att använda.

Skaffa laddbox - Så här går det till:

1. Platsbesök

Vi träffas på plats och ser över vilka förutsättningar och möjligheter vi har att jobba med.

2. Offert

Utifrån dina behov och
önskningar tar vi fram ett passande offertförslag.

3. Installation

När du godkänt offerten tar vi hand om resten – från grävarbete till färdig installation.

4. Klart att ladda!

Användaren betalar enkelt via mobilappen eller en personlig ladd-bricka.

Hur funkar det?

Elbilsanvändaren registrerar smidigt varje laddning via en mobilapp eller med en personlig laddbricka. Betalningen, som går direkt via betalkort eller ett registrerat användarkonto visas därefter som ett kvitto i appen.

Du som äger laddstationen bestämmer själv laddpriset baserat på kilowattimmar, laddningstid eller en kombination av båda. Priset kan sedan enkelt justeras via administrationsportalen. Varje månad överförs betalningarna automatiskt till ett registrerat mottagarkonto.

Vad kostar det?

Kostnaden består av två delar – en engångssumma för installation och hårdvara och en fast månadsavgift för betaltjänsten (med kundportal, laddbricka, mobilapp och dygnet-runt-support).

Slutsumman beror på hur lösningen ser ut. Hur många boxar behöver du? Ska de fästas på vägg eller fristående stolpar? Behövs grävarbete? Efter samtal och platsbesök ger vi dig ett komplett offertförslag.

Vad ingår?

Kombinationen av smarta laddprodukter och användarvänlig mjukvara gör att vi kan erbjuda en av de smidigaste tjänsterna på marknaden. I denna helhetslösning ingår:

Komplett betallösning
Laddningen registreras via app eller id-bricka. Användaren debiteras automatiskt och betalningen visas därefter i appen.

Dygnet-runt-support
I betaltjänsten ingår även dygnet-runt-support för felsökning och rent tekniska frågor. Via kundportalen kan vi också stötta dig på håll genom att exempelvis starta om, låsa upp och uppgradera mjukvaran.

Garanti
I erbjudandet ingår två års produkt- och funktionsgaranti på laddboxen, samt fem års garanti på utfört installationsarbete.

Anpassad utformning
Laddboxen kan monteras på vägg eller fristående stolpe. Som tillval kan du också få den lackerad efter önskemål.

Enkel administration
Via administrationspanelen kan du enkelt bestämma laddningspris, hantera användar– åtkomst och hämta laddningsstatistik som exempelvis kan användas i miljöredovisningar.

Lastbalansering
Laddboxens inbyggda lastbalansering ser till att fastighetens huvudsäkring inte överbelastas. Vid låg belastning går laddningen dessutom snabbare.

För dig som bor i en samfällighetsförening:

För att kunna installera laddning för elbilar i en samfällighetsförening krävs det att det står specificerat i ert anläggningsbeslut att ni får använda er gemensamhetsanläggning på det sättet.

Om det inte gör det kan man få beslutet omprövat. Läs mer om detta hos Lantmäteriet.

Ansök om investeringsstöd

Med Naturvårdsverkets investeringsstöd kan du som företag, BRF eller annan organisation ansöka om ett bidrag på upp till 50% av kostnaderna. Bidraget gäller endast de laddare som används av organisationen själva och högst 15 000 kronor per laddningplats.

Anmäl ditt intresse i förväg – och ansök när installationen är genomförd. Vi hjälper dig med de uppgifter du behöver.


Vill du veta mer om
elbilsladdning?
Vi kontaktar dig!

Fyll i dina uppgifter i formuläret intill så kontaktar en av våra laddexperter dig inom kort. Du förbehåller dig självklart inte till någonting genom att skicka en intresseanmälan.
Vår ambition är att det ska vara tryggt och enkelt för dig som kund, låt oss berätt mer!

Kom igång med din elbilsladdning

När din fastighetsägare skrivit avtal med oss kan du enkelt börja ladda hemma. Med Uddevalla Energis Laddkort betalar du enkelt för laddningen av din elbil med app eller laddkort. Först behöver du registera dig via vår registeringssida.

Solevalla
Solevalla

Smidig laddning för
flerbostadshus, företag och arbetsplatser

En nyckelfärdig helhet som passar din fastighet.

Oavsett hur ditt behov ser ut idag erbjuder Uddevalla Energi laddlösningar som enkelt kan anpassas när du behöver fler laddplatser. Vår laddlösning för företag är anpassad för dig som vill erbjuda ett enkelt och smidigt sätt att ladda elbilen för dina boende eller anställda.

Uddevalla Energi är det lokala energibolaget i Uddevalla. Vi finns nära dig och kan vara snabbt på plats om det uppstår problem med laddplatserna. Genom att erbjuda elbilsladdning möjliggör du omställningen till ett fossilfritt Uddevalla. Tillsammans bidrar vi till en hållbar framtid.

Enkel laddning för flerbostadshus & arbetsplatser

Med vår helhetslösning för bostadsrättsföreningar och företag är det både enkelt för de boende att ladda och för styrelsen att erbjuda en trygg laddning.

Registrera dig för app
eller laddkort

Med Uddevalla Energi Laddkort betalar du enkelt för laddningen av din elbil med app eller laddkort. Du använder laddstationen genom att förladda pengar på ditt laddkonto. När du sen laddar din elbil dras pengar från laddkontot - oavsett om du väljer att använda appen eller laddkortet.


Du erbjuder laddning, vi sköter resten

Våra laddplatser passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden. Du får en nyckelfärdig laddlösning där vi hjälper till med allt från rådgivning till installation och driftsättning. Du bestämmer vem som får tillgång till laddplatsen och varje användare betalar för sin egen förbrukning. Dessutom kan du själv välja priset per kWh. Vi tar hand om drift, service och fakturerar användaren direkt vilket innebär minimal administration för dig. Alla användare får ett personligt laddkort som kan användas på laddplatserna.

Bor du i flerbostadshus och vill kunna ladda hemma?

Om du bor du i en bostads- eller hyresrätt och vill ha en bra laddlösning behöver frågan lyftas med fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar är positiva till elbilsladdning då de har en stor chans att påverka och bidra till en hållbar framtid genom att erbjuda sina boende och hyresgäster laddning.

I frågor & svar besvarar vi de vanligaste frågorna som du kan lyfta fram i dialogen med din fastighetsägare eller styrelsen i din bostadsrättsförening.

Frågor & Svar

Varför ska jag investera i en laddlösning för elbilar?
Användandet av laddbara bilar ökar och den bästa laddplatsen är där bilen parkerar under längre tid. Att ladda vid hemmet är smidigt och bekvämt. Att investera i en laddlösning till boende och hyresgäster gör fastigheten mer attraktiv och möjliggör dessutom för hållbart resande. Flera fastighetsmäklare bekräftar redan idag att frågan om elbilsladdning ofta kommer upp vid försäljning. Omställningen kommer att gå fort och kan snart bli en stark faktor att elbilsägare kan ladda sin elbil där de bor.

Hur går installationen till?
Effekten som bilarna kan ladda med är beroende på den tillgängliga effekten i fastighetens elcentral. En certifierad elinstallatör kan utföra en inspektion och komma med rekommendation och offert för framdragning av elen till platsen där laddstationerna ska installeras. Som helhetsleverantör kan Bee utföra hela installationen. Föredrar du din egen elinstallatör får du instruktioner för installation av oss.

Vad händer när behovet växer?
Oavsett om det är behovet för antalet laddplatser eller önskad laddeffekt som växer kan du utöka din laddlösning i takt med behovet. Många laddstationer har en ställbar effekt och har du redan vid installationstillfället förberett för en möjlig uppgradering är det lätt att justera.

Varför behöver jag en laddoperatör som Bee?
Med Uddevalla Energi får du en laddlösning att växa med. Den är anpassad för dig som vill erbjuda dina boende och hyresgäster ett enkelt och smidigt sätt att ladda elbilen. Våra laddstationer passar alla laddbara bilar och är alltid uppdaterade med den senaste mjukvaran. Du bestämmer vem som får tillgång till laddstationen och varje användare betalar för sin egen förbrukning. Dessutom kan du själv bestämma pris per kWh. Vi tar hand om fakturering, service och drift vilket innebär minimal administration för dig. Alla användare får ett personligt laddkort som kan användas på laddstationerna.

 

Vill du veta mer?
Bli uppringd av våra laddexperter.

Vi berättar gärna mer om våra laddladdlösningar och erbjudanden. Fyll i dina uppgifterna i formuläret intill så kontaktar en av våra laddexperter dig inom kort. Du förbehåller dig självklart inte till någonting genom att skicka en intresseanmälan. Vår ambition är att det ska vara tryggt och enkelt för dig som kund, låt oss berätt mer!


Google Capcha * (obligatorisk)

Ändrade öppettider på kundservice i samband med byte av kundsystem, vecka 45 och 46. Du är välkommen med ditt ärende via e-post så svarar vi så snart vi kan, kundservice@uddevallaenergi.se. Läs mer här.