Sms-avisering vid strömavbrott

Vi vill att du som kund så smidigt som möjligt ska få information om eventuella strömavbrott som berör dig. Därför erbjuder vi sms-avisering som gör att du får avbrottsinformation direkt i din mobil.

Sms-aviseringen är gratis och omfattar planerade och akuta strömavbrott.

Hur fungerar det?

När vår driftcentral får information om ett strömavbrott skapas genast ett sms utifrån den information som finns i våra system. Sms:et skickas sedan ut till de mobilnummer som finns registrerade på adresser i det berörda området.

Sms-tjänsten fungerar som ett komplement till den avbrottsinformation vi har på vår webbplats och i vår app.

Hur gör jag för att få den här tjänsten?

Sms-avisering vid strömavbrott

Om du har ett mobilnummer registrerat på en adress i vårat nätområde får du automatiskt sms-avisering vid avbrott som berör din adress. Vill du inte ha sms-avisering avregistrerar du enkelt ditt mobilnummer på vår avregistreringssida som du även hittar länk till i sms:en.

Vill du få avbrottsinformation till ett mobilnummer som inte finns registrerat på din hemadress (exempelvis en företagsmobil) kan du lägga till detta.

Sms-avisering vid fjärrvärmeavbrott

Vid planerade fjärrvärmeavbrott skickas sms ut till samtliga registrerade nummer på berörda adresser. Du kan enkelt registrera eller avregistrera ditt mobilnummer på vår sms-aviseringssida för fjärrvärmeavbrott och som du även hittar en länk till i sms:en.

Notera att det är två olika system (från samma leverantör) för el respektive fjärrvärme. Av- och påregistrering av nummer behöver därför göras separat för dessa båda nyttigheter.

Hur har ni fått tag på mitt mobilnummer?

Vi samarbetar med leverantören Blue Idea som dagligen hämtar information om mobilabonnemang från Sveriges alla mobiloperatörer. Tjänsten kan användas för att sprida samhällsinformation och får aldrig utnyttjas i reklamsyfte.

Ändrade öppettider på kundservice i samband med byte av kundsystem, vecka 45 och 46. Du är välkommen med ditt ärende via e-post så svarar vi så snart vi kan, kundservice@uddevallaenergi.se. Läs mer här.