Energiutmaningen 2019.

Juryns val 2019

Juryns val: 10 000 kr

Ljungskile Ridklubb- Klubbens medlemmar gör heroiska insatser!

Motivering: Ljungskile Ridklubb är en förening som fått kämpa hårt det senaste året då de råkat ut för sjukdomar hos djuren samt att den torra sommaren tagit hårt. Verksamheten är en ideell förening med barn, ungdom och vuxenverksamhet som medvetet håller en bred profil för att kunna vara öppen för alla. Men föreningen kan också ses som en fristad för många unga tjejer. Föreningen har ett tydligt budskap i sin ansökan samt en bra vision och värdegrund, detta vill vi gärna premiera.

Bidrag 2019

Så här röstar du med ditt Facebookkonto

Du kan rösta 3 gånger och kan välja att lägga alla röster på samma bidrag eller dela upp det på olika. Klicka på respektive bidrag för att läsa mer och rösta.

Så här gör du för att rösta:

 1. Klicka på respektive bidrag för att läsa mer och rösta. Klicka på knappen under videon "Rösta".
 2. Om du inte tidigare godkänt Energiutmaningens Facebook-app kommer du omdrigeras till Facebook där du klickar på "Godkänn"-knappen. Detta är för att säkerställa att du bara kan rösta totalt 3 gånger. Vi sparar inga andra uppgifter om dig utan bara ditt konto-id.
 3. Röstningen är nu genomförd och du får upp en meddelanderuta som bekräftar att din röst har lagts till.


Varje person med ett Facebookkonto har totalt 3 röster. Rösterna går att sprida ut på tre olika bidrag eller så kan personen rösta på samma bidrag tre gånger.

Röstningen

Första gången man röstar måste man verifiera sig med sitt Facebook-konto och godkänna Energiutmaningens Facebook-app. Detta gäller enbart när du lägger din första röst.

Så här gör du för att rösta:

 1. Klicka på knappen under videon "Klicka här för att rösta".

 2. Om du inte tidigare godkänt Energiutmaningens Facebook-app kommer du omdrigeras till Facebook där du klickar på "Godkänn"-knappen. Detta är för att säkerställa att du bara kan rösta totalt 3 gånger. Vi sparar inga andra uppgifter om dig utan bara ditt konto-id.

 3. Röstningen är nu genomförd och du får upp en meddelanderuta som bekräftar att din röst har lagts till.


Varje person med ett Facebookkonto har totalt 3 röster. Rösterna går att sprida ut på tre olika bidrag eller så kan personen rösta på samma bidrag tre gånger.

Vinstpotten 100 000 kr

Finalisterna gör upp om 100 000 kr. Samtliga börjar på 0 procent i röster, varje procent är sedan värd 1 000 kr i sponsorpengar.

När tävlingen avslutas blir sponsorfördelningen enligt fördelade röster. Tänk på att vara aktiv i att jaga röster från vänner, släkt, klasskompisar, arbetskamrater mm. Ju fler röster, desto mer sponsring.

Vi förebehåller oss rätten att sänka den totala sponsringspotten om vi inte får in tillräckligt många bidrag. Varje bidrag ger 10 000 kr till sponsringspotten.

Juryns arbete

Juryn kommer att utse tio finalister. Tävlingskriterierna är följande:

Kreativitet: På vilket sätt skiljer sig bidraget från de andra? Finns det något unikt och särskiljande i bidraget? Hur roligt är det? Det handlar inte om att producera en fantastisk film med genomarbetat manus och avancerad rekvisita, utan om att med kreativitet presentera sitt behov av sponsring. En bra idé är alltid bra, även om utförandet är enkelt.

Motprestation: Hur tänker föreningen exponera Uddevalla Energi? Hur rimlig är motprestationen i förhållande till sponsorbehovet?

Sponsringsbehov: Hur väl och utförligt motiverar föreningen sitt behov av sponsring samt hur stort är sponsringsbehovet?

Juryn har rätt att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på något sätt ej uppfyller tävlingskriterierna. Om vi t ex misstänker fusk i samband med omröstning så blir aktuellt bidrag diskvalificerat. Juryns beslut går ej att överklaga.

Juryns Val
I år introducerar vi även "Juryns Val". Juryns Val ger juryn rätt att fördela 20 000 kronor till två föreningar som inte tar sig till final. Det kan vara en förening som har ett speciellt projekt eller fokus som vi gärna vill stötta.

Röstningen
Finalisterna får information om att de gått vidare via mail, senast 2 april. Därefter publiceras finalbidragen på uddevallaenergi.se. Röstningen startar 8 april.

Vid tävlingens början står samtliga finalister på 0 procent. Därefter fördelas procentenheterna allt eftersom rösterna börjar komma in. Fördelningen kan därför ändras under tävlingsperiodens gång.

Juryn som representerar de olika kategorierna idrott, kultur, och miljö består av profiler som verkar inom Uddevalla på olika sätt.

Kent Vikmo

Uddevalla Centrumutveckling
Marknads- och evenemangsansvarig samt musiker

Jan Uddén

Bohusläns museum
Biolog och museipedagog

Karin Carlsson

Bohusläningen
Sportchef och Krönikör

Fredrik Jostby

Uddevalla Energi
Marknadschef

Föreningens åtagande

För att få vara med och tävla i Energiutmaningen måste föreningens verksamhet leva upp till Uddevalla Energis sponsringspolicy .

Sponsringen ska främst fördelas till barn- och ungdomsverksamheter och:

 • Vara väl balanserad mellan idrott, kultur och miljö
 • Stödja aktiviteter och verksamhet inom kommunen eller där vi har verksamhet
 • Ge möjlighet till möten med kunder och allmänhet
 • Vara väl balanserad ur ett mångfald- och jämställdhetsperspektiv
 • Ge motprestationer
 • Ha en tydlig utvecklingsprägel
 • Baseras på samarbetsavtal

Ansökan ska innehålla:

 • Kontaktuppgifter
 • En film på max 40 sekunder
 • En kort beskrivning av föreningens verksamhet och antal medlemmar
 • En skriftlig motivering om er motprestation, dvs. på vilket sätt Uddevalla Energi kommer att exponeras om ni vinner

Tävlingsvillkor

Energiutmaningen är en sponsortävling på initiativ av Uddevalla Energi som riktar sig till föreningslivet främst till barn- och ungdomsverksamheter inom idrott, kultur och miljö.

Alla föreningar i Uddevalla kommun inbjuds att delta i tävlingen i början av februari. Senast den 22 mars skall de föreningar som önskar delta i sponsortävlingen lämna in sitt bidrag på uddevallaenergi.se. Alla föreningar verksamma i Uddevalla kommun inom idrott och kultur är välkomna att delta, under förutsättning att föreningen uppfyller tävlingsvillkoren.

Ändrade öppettider på kundservice i samband med byte av kundsystem, vecka 45 och 46. Du är välkommen med ditt ärende via e-post så svarar vi så snart vi kan, kundservice@uddevallaenergi.se. Läs mer här.