Jobba
Jobba

Jobba för varenda kotte i Uddevalla.

Lediga tjänster

Här kan du se och läsa mer om våra lediga tjänster. Ansök genom att klicka på länken "Ansök här" under respektive tjänst.

Bränslechef

Uddevalla Energi söker driven och engagerad bränslechef

Uddevalla Energi är uddevallabornas egna energibolag. Ett väl utvecklat värderingsstyrt företag som arbetar för ett bättre samhälle. Vi har kompetent och engagerad personal och goda betyg från såväl kunder som medarbetare. Vi är ett framåt energibolag som ständigt strävar efter att utvecklas och söker nu en bränslechef.

Du kommer att ingå i affärsområde värme som ansvarar för ledningsnät inom fjärrvärme samt våra produktionsanläggningar där vi producerar ånga, fjärrvärme, fjärrkyla, pellets och el. Tillsammans är vi 57 personer där funktionerna drift, underhåll och bränsle/verksamhetsutveckling ingår. Vi hanterar bränsle som mestadels består av avfall, biobränsle och eldningsoljor. Vårt sätt att planera bränslemix och logistik är avgörande för att säkerställa produktionen och att våra lager utnyttjas effektivt.

Uddevalla Energi söker nu en chef till avdelningen bränsle/verksamhetsutveckling som i sin roll kommer förvalta och utveckla de goda och långsiktiga relationer de har med sina bränsleleverantörer samt bygga vidare och trygga en långsiktig bränsleförsörjning.

Dina arbetsuppgifter:

I rollen som Bränslechef ansvarar du för företagets försörjning av samtliga fasta och flytande bränslen som används vid produktionen av fjärrvärme, pellets och el. I uppdraget ingår även att driva verksamhetsutveckling och förbättringsarbete inom hela företaget för att nå företagets och affärsområdets uppsatta mål. Avdelningen ansvarar även för logistiklösningar samt att bränsleverksamheten utvecklas. Till din hjälp har du två medarbetare.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

 • Strategisk planering, upphandling och avtal för bränsleinköp
 • Lagerfrågor och transportlogistik från egna och externa lager
 • Omhändertagande av askor
 • Utveckling och förvaltning av kontrollrutiner som säkerställer att råvaror, bränslen och askor motsvarar uppställda krav avseende kvantitet, kvalitet och miljö
 • Etablering av arbetsflöden från inköp till logistik av råvara och bränslen till våra anläggningar
 • Askhantering från anläggningar till avtal och logistik till deponi
 • Personalansvar för två medarbetare
 • Företagsövergripande verksamhetsutveckling
 • Medverka i strategiska råvarufrågor
 • Jobba med benchmarking, nätverkande och omvärldsbevakning
 • Försäljningsansvar för pellets

Bränslechefen rapporterar direkt till affärsområdeschef värme.

Din profil:

Vi söker dig som tidigare har arbetat med bränsle på strategisk nivå. Vi ser gärna att du har tidigare ledarskapserfarenhet. Du har lämplig ingenjörsexamen med inriktning energi, logistik, skog eller annan motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Särskilt meriterande är erfarenheter inom avfallsbranschen samt erfarenhet av upphandling och förhandlingsvana. Vi ser gärna även att du har en bakgrund inom logistik och lagerhantering samt utveckling av system.

Som person är du strukturerad och van att prioritera och fatta beslut. Har ett affärsmässigt förhållningssätt, lätt för att skapa och underhålla nätverk för utveckling av långsiktiga affärsrelationer. Du är kommunikativ och har en god förmåga att utveckla sociala relationer och att motivera medarbetare. En förutsättning för att lyckas i arbetet är att du har viljan, modet och förmågan att utveckla och leda verksamheten och din avdelning mot uppsatta mål.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta Rebecka Hillerström på telefonnummer +46 (0) 70 032 43 46.

Facklig representant för Vision, Stefan Johansson 0522-69 62 60.

Välkommen med din intresseanmälan via länken nedan.

 

Sommarjobb på renhållningen

Sommararbetare till renhållningen

Inför sommarsäsong 2018 söker Uddevalla Energi sommararbetare till renhållningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är hämtning av hushållsavfall, slamtömning och inhämtning av återvinning. Eftersom arbetet tidvis kan vara krävande förutsätter vi att du har god fysik och att du tycker om att vara utomhus i alla väder.

Som person är du flexibel, har god samarbetsförmåga samt hög servicekänsla eftersom kundkontakter hör till det dagliga arbetet. Körkort klass C, YKB är ett krav.

Meriterande är lokalkännedom i Uddevalla Kommun samt erfarenhet från tidigare chaufförsjobb. Ytterligare meriterande är om sökanden tidigare arbetat som chaufför inom Renhållningsverksamheter. Maskinförarutbildning, truckkort och ADR är meriterande.

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse

Upplysningar: Har du några frågor är du välkommen att kontakta

Affärsområdeschef Joakim Jansson. Facklig representant, Kommunal, Lars-Gunnar Christensen 070-371 73 02.

Välkommen med din intresseanmälan via länken nedan.

Är du nyfiken på att jobba hos oss? Kika på filmen, där berättar Daniel på renhållningen om hur en dag på hans avdelning kan se ut.

 

Skicka in en spontanansökan

Vi letar alltid efter intressanta medarbetare som ger energi. Skicka oss en spontanansökning, så sparar vi ditt cv och dina kontaktuppgifter för framtiden.

Är du nyfiken på vad du kan jobba med hos oss? Kika på filmen så får du en liten inblick i vår verksamhet.