Uddevalla Energi
Uddevalla Energi

Boka ditt studiebesök.

Lär dig mer om energi!

Vi berättar gärna vad vi gör och kan! Varje år tar vi emot 40 studiebesök från skolor, företag och intressegrupper. För internationella grupper går att ordna visningar på engelska. Du kan besöka Lillesjöverket och vattenkraftverket på Strömbergets kraftstation. Boka ett studiebesök hos oss nu!

Vi erbjuder kostnadsfria visningar. Alla deltagare måste minst ha fyllt 10 år. Här kan du läsa mer om de anläggningar som du kan göra studiebesök på.

Vi pausar studiebesök över sommaren
Under sommaren då vi har lägre bemanning pausar vi studiebesöken. Vi önskar dig välkommen med en intresseanmälan till hösten igen.


Lillesjöverket

Du är välkommen att besöka Lillesjöverket som med hjälp av brännbart hushållsavfall från regionen producerar el och värme till Uddevalla. Lillesjöverket är vår största produktionsanläggning och en av våra ögonstenar. Verket blev klart och invigdes år 2009. Vi har tillstånd att elda 130 000 ton avfall. Det ger oss 220 000 MWh värme, vilket motsvarar 2/3 av hela årsproduktionen av värme. Dessutom producerar vi 60 000 MWh el.

Vad händer under ett studiebesök?
Någon av våra medarbetare berättar om verksamheten vid Uddevalla Energi och förklarar hur el- och fjärrvärmeproduktionen fungerar i Uddevalla. Därefter går vi runt och tittar på produktionsanläggningen. Tidsmässigt tar ett studiebesök cirka en och en halv timme.

Boka ett studiebesök på Lillesjöverket

Fyll i formuläret för att anmäla ditt intresse för studiebesök på Lillesjö kraftvärmeverk. Var noga med att fylla i alla uppgifter - då kan vi göra ert besök så bra som möjligt. När vi har tagit emot din intresseanmälan skickar vi en bekräftelse till dig. Vi tar vi emot studiebesök torsdagar kl 13.30.

Information om sällskapet


(max 25 personer)Kontaktuppgifter
Vattenkraftverket på Strömbergets kraftstation

Vattenflödet genom turbinen är 5 m3/s vid full drift och fallhöjden är 6 meter. Drifttagningsår 1920. Genomsnittlig årsproduktion är cirka 0,44 GWh

Vad händer under ett studiebesök?
Någon av våra medarbetare berättar om verksamheten vid Uddevalla Energi och förklarar hur elproduktionen fungerar i Uddevalla. Därefter tittar vi på vattenkraftstationen. Tidsmässigt tar ett studiebesök cirka en och en halv timme.

Boka ett studiebesök på Strömbergets kraftstation.

Fyll i formuläret för att anmäla ditt intresse för studiebesök på Vattenkraftverket på Strömbergets kraftstation. Var noga med att fylla i alla uppgifter - då kan vi göra ert besök så bra som möjligt. När vi har tagit emot din intresseanmälan skickar vi en bekräftelse till dig.

Information om sällskapet


(max 12 personer)
Kontaktuppgifter
VA i 5:an

Uddevalla Energi och VästVatten bjuder varje höst in alla femteklassare i Uddevalla Kommun till ett studiebesök på Skansverket. Genom ett studiebesök tillsammans med oss får eleverna på ett intressant och roligt sätt kunskap om hur avloppsvattnet hanteras och hur man på bästa sätt tar hand om sina sopor. Tillsammans går vi sedan en tipspromenad där samarbete är nyckeln till fina priser. Studiebesöket avslutas med gemensam fika. VA i 5:an stödjer skolorna i utbildningen inom avfall, vatten och avlopp och syftet är att i ett tidigt skede skapa engagemang för de här miljöfrågorna.

 

Läs mer här

VA i 5:an

Mobiljakten

Engagera elever i årskurs tre och fyra
Uddevalla Energi ger alla tredje- och fjärdeklassare i Uddevalla kommun möjligheten att göra en miljöinsats i vardagen genom återvinning av mobiltelefoner. De utmanas att delta i Mobiljakten!

Mobiljakten är en tävling där alla tredje- och fjärdeklassare i Uddevalla kommun inbjuds att delta. Tävlingen, som pågår under två veckor, går ut på att samla in så många gamla och trasiga mobiltelefoner som möjligt till återvinning. Den klass som samlar in flest mobiltelefoner per elev vinner biobiljetter. Budskapet är att vi tillsammans i vardagen kan bidra till en bättre miljö. Syftet är att ge ökad kunskap om elektronikåtervinning samt hur viktigt det är att återvinna.

Vårt mål är att alla deltagande klasser tillsammans ska samla in 1 000 st mobiltelefoner till återvinning.

Om du har några frågor eller vill anmäla din klass är du välkommen att kontakta kundservice via kundservice@uddevallaenergi.se eller telefon 0522-58 08 00

VA i 5:an