Boka ditt studiebesök.

Lär dig mer om energi!

Vi berättar gärna vad vi gör och kan! Varje år tar vi emot 40 studiebesök från skolor, företag och intressegrupper. För internationella grupper går att ordna visningar på engelska. Du kan besöka Lillesjöverket och vattenkraftverket på Strömbergets kraftstation. Boka ett studiebesök hos oss nu!

Vi erbjuder kostnadsfria visningar. Alla deltagare måste minst ha fyllt 10 år. Här kan du läsa mer om de anläggningar som du kan göra studiebesök på.


Lillesjöverket

Du är välkommen att besöka Lillesjöverket som med hjälp av brännbart hushållsavfall från regionen producerar el och värme till Uddevalla. Lillesjöverket är vår största produktionsanläggning och en av våra ögonstenar. Verket blev klart och invigdes år 2009. Vi har tillstånd att elda 130 000 ton avfall. Det ger oss 220 000 MWh värme, vilket motsvarar 2/3 av hela årsproduktionen av värme. Dessutom producerar vi 60 000 MWh el.

Vad händer under ett studiebesök?
Någon av våra medarbetare berättar om verksamheten vid Uddevalla Energi och förklarar hur el- och fjärrvärmeproduktionen fungerar i Uddevalla. Därefter går vi runt och tittar på produktionsanläggningen. Tidsmässigt tar ett studiebesök cirka en och en halv timme.

Boka ett studiebesök på Lillesjöverket

Fyll i formuläret för att anmäla ditt intresse för studiebesök på Lillesjöverket. Var noga med att fylla i alla uppgifter - då kan vi göra ert besök så bra som möjligt. När vi har tagit emot din intresseanmälan skickar vi en bekräftelse till dig.

Information om sällskapet


(max 25 personer)
Kontaktuppgifter
Vattenkraftverket på Strömbergets kraftstation

Vattenflödet genom turbinen är 5 m3/s vid full drift och fallhöjden är 6 meter. Drifttagningsår 1920. Genomsnittlig årsproduktion är cirka 0,44 GWh

Vad händer under ett studiebesök?
Någon av våra medarbetare berättar om verksamheten vid Uddevalla Energi och förklarar hur elproduktionen fungerar i Uddevalla. Därefter tittar vi på vattenkraftstationen. Tidsmässigt tar ett studiebesök cirka en och en halv timme.

Boka ett studiebesök på Strömbergets kraftstation.

Fyll i formuläret för att anmäla ditt intresse för studiebesök på Vattenkraftverket på Strömbergets kraftstation. Var noga med att fylla i alla uppgifter - då kan vi göra ert besök så bra som möjligt. När vi har tagit emot din intresseanmälan skickar vi en bekräftelse till dig.

Information om sällskapet


(max 12 personer)
Kontaktuppgifter