Elbil
Elbil

Välj elhandel med en prislapp som du kan lita på.


Jag vill teckna elavtal hos er

Handla elen från Uddevalla - igen och igen och igen.

När du blir elhandelskund hos oss får du lokalproducerad el till ett konkurrenskraftigt lågt pris. Den stora delen är returel från sopförbränningen - och en mindre del kommer från vattenkraften i Bäveån. Du väljer själv om du vill ha ett rörligt eller fast elpris, och du har alltid bara en månads uppsägningstid. Om du har frågor: hör av dig direkt till oss - eller kolla in Frågor och svar.

Och du … stå emot frestelsen att ”hoppa på” ett kampanjerbjudande från någon av våra konkurrenter. När kampanjperioden är över är risken stor att de höjer priserna. Du har då inte sparat många kronor. Det klokaste är att välja ett elhandelsföretag som ger dig ett pris som är stabilt år efter år (det är det hos oss).

Uddevalla

Vår el – 100 procent förnybar

Vår el består till största del av så kallad returel från förbränning av dina sopor. En mindre del kommer från vattenkraften i den lokala Bäveån. Varenda procent av den el som du köper från oss är förnybar och kan gå vidare i kretsloppet – om och om och om igen. Elen är dessutom ursprungsmärkt för att garantera att den är lokalt producerad.

Här är våra priser för elhandel


En fast månadsavgift på 27 kr inkl. moms tillkommer för samtliga avtalsformer.

 

Här kan du läsa mer om våra olika avtal

När du blir elhandelskund hos oss står du inför ett vägskäl: teckna rörligt elpris - eller fast elpris? Vad är skillnaden? Och vad är mest lönsamt? Här får du svaren, men det är du som bestämmer.

Har du frågor om rörliga och fasta elpriser? Kontakta vår elhandelssäljare Jonna Billskog, så svarar hon. Du når Jonna på telefon 0522-63 47 39 eller e-post jonna.billskog@uddevallaenergi.se

 

Rörligt elpris

Rörligt elpris innebär att ditt elpris följer utvecklingen på elmarknaden och varierar därför från månad till månad. Historiskt är rörligt elpris den mest prisvärda avtalsformen; siffror från Statistiska Centralbyrån visar att det bara i genomsnitt var tredje månad mellan 2004 och 2016 varit mer lönsamt att ha ett fast elpris (gäller småhus med elvärme och 1 års bundet avtal). Om du väljer rörligt elpris kan du närsomhelst välja att gå över till fast elpris.

 • Produkt: Rörligt elpris, 100% förnybar energi.
  Kostnadsfördelning rörligt elavtal
  Till elpriset tillkommer ett påslag per/kWh kostnad för elcertiftkat, energiskatt och moms samt en fast årsavgift.
 • Månadsavgift: 27 kronor inklusive moms
 • Bindningstid: Tillsvidare
 • Förlängning: Automatisk
 • Uppsägningstid: 1 kalendermånad
 • Faktureringsintervall: Varannan månad eller månadsvis enligt önskemål.
 • Betalningssätt: E-faktura, autogiro eller postfaktura


Så här räknas det rörliga elpriset fram

Vi prissätter vårt rörliga pris enligt en volymvägd prismodell. Den baseras på Svenska Kraftnäts volymvägda genomsnitt av den gångna månadens elspotpris från Nord Pool.Ett volymvägt snittpris tar hänsyn till hur efterfrågan på el varierar under dygnet och hur priset förhåller sig till efterfrågan. När vi som elleverantör handlar el på elbörsen betalar vi aktuellt timpris för våra kunders verkliga förbrukning. Med den volymvägda modellen stämmer våra inköpskostnader för elen bra överens med vad våra kunder betalar till oss.

Så här får vi fram ett volymvägt snittpris: den officiella noteringen av förbrukningen i Sverige timme för timme (framtagen av Svenska Kraftnät) multipliceras med priset (från Nord Pool) timme för timme, summeras och divideras med den totala förbrukningen. Mer information om detta finns på Svenska Kraftnäts hemsida.

Fast elpris

Fast elpris innebär att ditt elpris är precis samma månad efter månad. Du har full koll på dina elkostnader. Du kan lugnt luta dig tillbaka och tänka på annat än prisutvecklingen på elmarknaden. Du väljer själv om du vill binda ditt elpris i 1, 2 eller 3 år. Du om inte gör ett aktivt val när avtalet löper ut övergår ditt avtal automatiskt över till rörligt elpris.

 • Produkt: Fast elpris, 100% förnybar energi.
 • Månadsavgift: 27 kronor inklusive moms
 • Bindningstid: 1, 2 eller 3 år
 • Förlängning: Efter avtalsperioden löper avtalet för kund vidare som rörligt pris om ingen av parterna säger upp avtalet senast den 15:e i månaden före avtalsperiodens utgång. Se särskilda villkor.
 • Uppsägningstid: 15 dagar innan avtalet löper ut.
 • Faktureringsintervall: Varannan månad eller månadsvis enligt önskemål.
 • Betalningssätt: E-faktura, autogiro eller postfaktura

Prishistorik för elområde 3

Inköpspris Nord Pool

Period

2014

2015

2016

2017

Januari

30,10

28,95

31,28

30,94

Februari

26,90

28,57

18,58

31,96

Mars

23,68

24,08

20,24

29,36

April

24,90

23,92

20,40

27,92

Maj

32,10

21,11

22,14

29,22

Juni

29,90

14,52

32,02

26,82

Juli

27,80

8,63

28,33

29,99

Augusti

32,19

16,45

30,16

32,80

September

33,84

19,95

28,42

35,25

Oktober

29,16

22,85

35,91

30,48

November

29,12

24,88

41,33


December

30,42

19,04

33,11


Året genomsnitt

29,18

21,08

28,49

 

 

Jämförelsepriser

Här har vi jämfört tre typförbrukningar inklusive elpris, elcertifikat, energiskatt, årsavgift och moms. Priserna är i öre/kWh.

Rörligt elpris

2 000 kWh

5 000 kWh

20 000 kWh

101,48

91,76

86,90

 


Fast elpris

Bidningstid

2 000 kWh

5 000 kWh

20 000 kWh

1 år

105,20

95,48

90,62

2 år

105,08

95,36

90,50

3 år

105,70

95,98

91,12

 

Anvisat elpris

Alla bostäder i Sverige, som är uppkopplade mot elnätet, har en anvisad elleverantör som ser till att elen kommer fram till dig. Om du inte väljer vilket elhandelsavtal du vill ha får du automatiskt anvisat elpris när du flyttar in i din bostad. Ett elhandelsavtal har förmånligare pris än anvisat elpris. Vi erbjuder både fast och rörligt pris. Om du har ett anvisat elpris som kund till oss är du välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 0522-69 62 69 så hjälper vi dig att hitta rätt avtal för dig.

Vårt anvisade elpris är 108,12 öre/kWh inklusive inköpspris av el, elcertifikat, påslag, skatt och moms.

Det här består elpriset av

Elpriset består av fyra delar:

Inköpspris el
Denna del kan du själv påverka genom att aktivt teckna ett elavtal.

Elcertifikatsavgift
en statlig avgift som alla elanvändare enligt lag måste betala för att främja produktionen av förnybar energi.

Energiskatt
Storleken på energiskatten bestäms av riksdag och regering.

Moms
tillkommer med 25 % på elpriset, elcertifikatavgiften och energiskatten.

El på kort och på lång sikt

På Nord Pool sker handel på två olika sätt:

 • Spotmarknaden: för kortsiktig kraft för fysisk leverans nästkommande dygn.
 • Terminsmarknaden: en prissäkring av kraft för framtida leverans.


Dessa två handelsförfarande speglas i våra avtalsprodukter: Rörligt elpris och Fast elpris.

Spotpriset på Nord Pool varierar timme för timme och vårt rörliga pris baseras på det i efterhand framräknade månadsmedelpriset.

För vårt fasta elpris - som har varierande avtalslängder och olika startdatum - gör vi motsvarande beställningar av avtalstecknad volym på elbörsen.
Vi köper helt enkelt in elen i förväg till ett bestämt pris och därför kan avtalspriserna variera beroende på vilket datum ditt avtal ska börja gälla.

Teckna elavtal nu

Bli elhandelskund hos oss idag! Då får du lokalproducerad el till ett konkurrenskraftigt lågt pris, och allt samlat på en faktura. Du väljer själv om du vill betala rörligt pris eller fast pris på 1, 2 eller 3 år. Glöm inte att kontrollera din uppsägningstid hos ditt nuvarande elhandelsbolag innan du tecknar ett nytt elavtal med oss (vi hjälper dig gärna att avsluta det abonnemang som du har nu).

Sverige är indelat i fyra elområden. Om du bor i Elområde 3 (från Gävle i norr till Varberg i söder) kan du teckna elavtal hos oss direkt i formuläret. Om du bor utanför Elområde 3: kontakta vår elhandelssäljare Jonna Billskog, så hjälper hon dig med en offert. Du når Jonna på telefon 0522-63 47 39 eller e-post jonna.billskog@uddevallaenergi.se

Läs mer om våra priser och avtal här

Fyll i formuläret, godkänn villkoren och tryck på Skicka, så är du elhandelskund hos oss.

Jag väljer att betala


(kontakta ditt nuvarande elhandelsbolag om du inte vet din uppsägningstid)

(står på din elnätsfaktura)

(står på din elnätsfaktura)

(lämna tom om du bor i lägenhet)Faktureringsintervall *
Faktureringsintervall *

Jag vill betala via
Jag vill betala via: *Fullmakt
Multiple selection

Avtalsvillkor *
Multiple selectionAvtalsvillkor

Kärt barn har många namn. Här är det vi kallar avtalsvillkor. Våra avtalsvillkor för
elhandel är utarbetade av Svensk Energi, efter överenskommelse med Konsumentverket.

Här hittar du det finstilta för både privatkunder och företagskunder:

Avtalsvillkor för privatkunder

Särskilda villkor

Särskilda villkor för försäljning av el från anvisat elhandelsföretag till konsument


Föreningsel - elavtal som alla vinner på

Lägg energin där den gör mest nytta. Tjäna pengar till laget tillsammans med oss på Uddevalla Energi. Vi stödjer föreningslivet med hjälp av returel. Och en riktigt bra deal. 

Under fliken "Vanliga frågor och svar" hittar du all information om hur enkelt allt går till och hur grannar, familj och vänner kan byta till Föreningsel och stötta ert lag.

Det finns ingen hake
Vi har inga dolda avgifter eller förhöjda årsavgifter. Det har vi aldrig haft och kommer aldrig att ha. Vi har inte lagt på något på priset för föreningsel heller, vi tar en del av vår vinst och ger till din favoritförening/favoritlag. Det tycker vi att alla vinner på.

Registrera ditt lag du med!

Föreningsel

För föreningar 

Snabbt och enkelt att registrera din förening
Allt du behöver göra är att registrera dig via formuläret eller kontakta vår kundservice på telefon 0522-69 62 69 så hjälper vi dig.
 
Ni tillgodoräknas pengar från första månaden, men för att vi ska betala ut pengarna till er vill vi att de kunder ni värvar har elavtal hos oss i minst 6 månader.

Här registrerar du din förening.

Jag vill registrera min förening
Bank
Bank


För privatpersoner

Byt elavtal till Uddevalla Energi och tjäna pengar till din favoritförening!

Så här enkelt byter du elavtal till Uddevalla Energi
Bytet är enkelt. Det tar bara några minuter att byta elavtal till Uddevalla Energi. Allt du behöver göra är att registrera dig via formuläret eller kontakta vår kundservice på telefon 0522-69 62 69 så hjälper vi dig. Alla uppgifter du behöver finner du på din elfaktura.

Elavtal med föreningsel gäller för dig som blir ny elhandelskund hos Uddevalla Energi.

Föreningen/laget du väljer tillgodoräknas pengar från första månaden, men för att vi ska betala ut pengarna vill vi att du är kund hos oss i minst 6 månader. I övrigt gäller våra ordinarie avtalsvillkor.

Här nedan kan du stötta din favoritförening.
Har du avtal med annat  elhandelsbolag, glöm inte att kontrollera uppsägningstiden före du tecknar nytt elavtal. 

Jag vill stötta min favoritförening
Vilken förening vill du stötta?
Vilken förening vill du stötta?

Avtalsform
Avtalsform


(kontakta ditt nuvarande elhandelsbolag om du inte vet din uppsägningstid)

(står på din elnätsfaktura)

(står på din elnätsfaktura)

(lämna tomt om du bor i lägenhet)Betala via
Betala via


Avtalsvillkor *
Multiple selection

Vanliga frågor och svar

Varför vill Uddevalla Energi dela sin vinst med Sveriges föreningar?
Uddevalla Energi har som drivkraft att bidra med trygghet och driva utveckling i vår omgivning. Ett sätt har varit att med hög leveranssäkerhet leverera elektricitet, och sedan dela med sig av vinsten till barn och ungdomar bland annat genom att sponsra föreningar och näringsliv.  Uddevalla Energi har nu utvecklat sitt koncept för att göra det enklare för föreningar att tillsammans med Uddevalla Energi tjäna extra pengar till sitt lag.

Vem kan teckna Föreningsel?
I princip så kan alla teckna Föreningsel, under förutsättning att man inte är elhandelskund sedan tidigare.

Hur mycket pengar stödjer jag mitt lag med om jag tecknar Föreningsel?
När du tecknar Föreningsel får ditt lag 200 kr, förutsatt att du är kund i minst sex månader.  Vidare tjänar ditt lag 10 kr i månaden för varje månad du är har Föreningsel. Ditt lag kan få ytterligare 10 000 kr som en bonus om det är 100 personer i din förening/lag som byter till Föreningsel.

Hur stödjer jag mitt lag?
Om ditt lag eller förening är registrerad så är det inga problem. Gå in på vår hemsida eller ring kundservice så hjälper vi dig att teckna Föreningsel

Kan jag välja vilket elavtal som helst?
Ja, du kan välja vilket som helst av våra ordinarie elavtal. Vårt enda krav för att betala ut pengar till din förening är att du är kund hos oss i minst sex månader i följd.

Betalar jag något extra för att teckna Föreningsel?
Nej, vi lägger inte på några extra avgifter utan det är bland våra helt vanliga elavtal du väljer mellan.

Är det några särskilda villkor för att teckna Föreningsel?
Nej, det är våra ordinarie avtalsvillkor som gäller.

Kan man stötta vilken Förening som helst?
Så länge inte föreningen strider mot Uddevalla Energis värderingar så kan du stötta vilken förening som helst.

Kan jag välja ett elavtal med förnybar energi då jag tecknar Föreningsel?
Ja, du får alltid 100% förnybar energi när du som privatperson tecknar avtal med Uddevalla Energi.

När betalas pengarna ut?
Vi betalar ut pengar en gång per år, den 1:a december. Utbetalning sker för alla som haft Föreningsel i minst sex månader

Är utbetalningen inklusive eller exklusive moms?
Utbetalningen är inklusive moms

Hur kontaktar jag Uddevalla Energi om jag undrar över något?
Du når oss genom att ringa 0522-69 62 69 eller mejla på kundservice@uddevallaenergi.se

Vad händer om jag flyttar från min elanläggning som jag tecknat elavtal på?
Så länge som du fortfarande är kund hos oss så betalar vi ut pengar till din Förening

Hur får jag tag på de uppgifter som efterfrågas i formuläret om att teckna Föreningsel?
Alla uppgifter du behöver finner du på din tidigare elfaktura.

Julljuspromenaden

Gå julljuspromenaden och svara på frågorna i vår lysande tipspromenad! Då är du med och tävlar om ett fint pris. Klicka på bilden till höger för att förstora kartan.

Julljuspromenaden -julens ljusaste promenad

När det är som allra mörkast behöver vi både ljus och anledningar att träffas. Passa på och njut av årets julljuspromenad i Uddevalla centrum, fylld med glädje, ljus och värme. Ta chansen och lär dig om LED-belysningens nytta!

Promenaden består av nio vackra ljusinstallationer som är placerade som en promenad i centrala Uddevalla. Vid varje installation kan du läsa om LED-belysning och dess nytta för miljön. Det finns också kluriga frågor att svara på längst med promenaden, skicka in dina svar via julljuspromenaden.uddevallaenergi.se

Uddevalla Energi och Bohusläningen skänker varje år pengar till Saronhuset i samband med julljuspromenaden, i år gör vi det genom att uddevallaborna får rösta om var ekorren - en av installationerna, ska få bo någonstans. Varje röst ger 25 kr till Saronhuset och i år kan vi med glädje skänka 15 000 kr till uddevallas mest utsatta.

 

 

Kontakta Jonna om elhandel

Jonna Billskog är elhandelssäljare på Uddevalla Energi. Hon svarar gärna på dina frågor om elhandel – och hjälper dig att bli kund. Du når henne på 0522-63 47 39 eller jonna.billskog@uddevallaenergi.se