Pellets - sågspån proppade med energi.

Pellets - torkas på sommaren, eldas på vintern.

Pellets är sammanpressade sågspån som blivit över från träindustrin. Detta spill torkar och pressar vi i vår pelletsfabrik vid Lillesjöverket - och säljer vidare till Göteborg Energi, samarbetspartners, närvärmeverk och industrikunder. I dagsläget går det inte att som privatperson köpa pellets direkt från oss.

I allt vi gör vill använda energi på ett sätt som bidrar till en bättre miljö. Pellets är ett utmärkt exempel på det: genom att sommartid använda överskottsenergin från avfallsförbränningen till att torka sågspån tar vi vara på värme som annars skulle gått till spillo eller behöva kylas bort. När det sedan blir kallare ute använder vi pellets för att värma våra kunders fastigheter och anläggningar.

42 000 ton pellets.

Varje år – främst under sommarhalvåret – producerar vi 42 000 ton pellets i fabriken på Nitstansvägen 2 i Uddevalla. Göteborg Energi köper sedan ungefär 60 procent av de pellets som vi producerar, och resterande del säljs till samarbetspartners, närvärmeverk och industrikunder. Du kan också köpa pellets från oss!

Det är norska Moelven som levererar sågspånen till oss från Dalsland och södra Norge. Hälften av spånen kommer från gran, och hälften från tall. Pellets är med andra ord en ren naturprodukt, som flyttar energin från sommar till vinter. Det tycker vi är toppen!

Kontakta Fredrik om pellets

Fredrik Jostby är marknadschef på Uddevalla Energi. Han svarar gärna på dina frågor om pellets – och hjälper dig att bli företagskund. Du når honom på 0522-69 62 70 eller fredrik.jostby@uddevallaenergi.se.

Om du har frågor om pelletsproduktionen: kontakta Jan Nuorti, som är affärsområdeschef Värme. Du når honom på 0522-63 47 43 eller jan.nuorti@uddevallaenergi.se

Ändrade öppettider på kundservice i samband med byte av kundsystem, vecka 45 och 46. Du är välkommen med ditt ärende via e-post så svarar vi så snart vi kan, kundservice@uddevallaenergi.se. Läs mer här.