Solceller
Solceller

Solevalla öppnar om:

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Sol i tanken – ladda din elbil med solenergi!

Vi vill aktivt uppmuntra till en omställning till fossilfritt fordonsbränsle. Och ska vi göra en omställning måste vi också bygga fossilfri elproduktion. Solcellsparken beräknas kosta 3,5 miljoner kronor att anlägga och laddplatserna cirka 1,5 miljon. Vi hoppas på att få ungefär hälften av summan i bidrag från Naturvårdsverket. Vi tror på att om vi ska lyckas nå de miljömål som finns i Sverige och världen måste vi satsa på förnybar energi.
 


Tävling!
Kom på det bästa namnet på vår solcellspark och vinn en middag för två!

Var med och döp Uddevallas första solcellspark och tävla en middag för två på en av Uddevallas restauranger! Vinnarbidraget presenteras på vår hemsida och på vår Facebooksida.

Så här går tävlingen till:
Solcellsparken behöver ett bra och passande namn. Vi ser gärna att hela namnet består av två ord, där ”solcellspark” ingår, men det är inte ett krav. T ex ”Namn + Solcellspark” eller ”Solcellsparken + Namn”.

En vinnare utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren kontaktas via telefon eller e-post. Vi vill ha ditt bidrag via formuläret nedan senast den 30 april.


Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter:Skicka

Nu gör vi el av solsken

Nu är det bestämt att vi bygger en solcellspark vid Forshälla Holmen, väster om E6. Parken kommer att bli ca 1,6 hektar stor. Elen vi producerar i solcellsparken kommer sedan att finnas tillgänglig för uddevallaborna via laddstolpar runt om i kommunen. Den el vi kommer producera i parken räcker för att driva 150 elbilar 1000 mil/år i minst 25 år!

Vår plan är att panelerna ska vara på plats under hösten 2018. Samtidigt planerar vi att sätta upp laddstolpar för att kunna ladda elbilar på flera ställen runt om i kommunen.

Klicka på bilden för att förstora den.

Idag finns det fyra laddplatser i Uddevalla centrum vid Achebergsplatsen/Sagaplan. Vi har också satt upp laddstolpar vid våra egna anläggningar för våra bilar och för besökare. Vi vill att det ska vara enkelt att ladda sin elbil och när vi är klara med de två nu planerade etapperna kommer det att finnas 80 laddplatser. Första etappen planeras vara klar under 2018. På kartan nedan kan du se de olika etapperna och var laddstolparna kommer att placeras ut.

Solceller

Klicka på bilden för att förstora den.

8 snabba fakta om parken

  • Toppeffekt 253kW
  • Årsproduktion 250000kWh
  • Byggyta på mark ca 6000m2
  • Antal paneler 920st a 275W
  • Modularea 1500m2
  • Parken kommer att leda till minskade koldioxidutsläpp med 170 ton/år
  • Livslängden parken är beräknad till minst 25 år
  • Marken i anläggningen kommer att skötas och hållas ren av betande får.