Återvinning
Återvinning

Återvinning - en sann insats för miljön.

Att återvinna är en självklarhet - också för företag.

Att återvinna är precis vad det låter som: att vinna något åter. Det som är du använt kan bli något nytt. Det är miljömässigt försvarbart och ekonomiskt motiverat. Det är ett kretslopp.

Vi på Uddevalla Energi tar tacksamt emot det som kan återvinnas, och du som företagare har världens chans att vara med och återvinna så mycket som möjligt. Och det som inte går att återvinna blir till bränsle i vårt kraftvärmeverk. Och det som måste lyftas ur kretsloppet deponerar vi tryggt och säkert på våra godkända deponier.


Hemsortering- fastighetsnära insamling av förpackningar för flerbostadshus

Regeringen har beslutat att Sveriges kommuner ansvarar för insamlingen av förpackningar från hushållen från 1 januari 2024. Det är ett led i att Sverige ska kunna möta EU:s krav och höga mål för materialåtervinning till år 2030. I regeringens beslut ingår också ett beslut om fastighetsnära insamling för alla hushåll. Eller som vi kallar det – hemsortering.

Alla hushåll ska ha tillgång till hemsortering 1 januari 2027
Från och med den 1 januari 2027 ska alla hushåll i Sverige ha tillgång till hemsortering. Med det menas att det ska finnas möjlighet att sortera ut både matavfall, restavfall och hushållsförpackningar av plast, papper, glas och metall samt tidningar fastighetsnära. Detta innebär att du som äger ett flerbostadshus behöver se över möjligheterna till sortering i dina fastigheter. Det är du som fastighetsägare som ansvarar för att det finns tillräckligt med utrymme för de olika avfallskärlen, samt bekostar eventuell ombyggnation. Därför kan det vara bra att börja planera och förbereda inför hemsortering redan nu. Du som äger ett flerbostadshus ansvarar för att avfallsutrymmet utformas enligt Avfall Sveriges handbok för avfallsutrymmen

Kontakta gärna oss för tips och rådgivning i ert arbete.

Uddevalla Energi ansvarar för förpackningsinsamlingen i Uddevalla
Från 1 januari 2024 är det Uddevalla Energi som ansvarar för att samla in förpackningar från alla hushåll i Uddevalla. Det innebär att du som fastighetsägare till ett flerbostadshus endast kan anlita oss för att hämta förpackningsavfallet. Om du idag har en annan aktör som hämtar förpackningar behöver du säga upp det avtalet och kontakta oss för att teckna nytt abonnemang. Om det är Uddevalla Energi som hämtar förpackningarna redan idag behöver du inte göra något.

Hämtning av förpackningar ingår till ett fastställt intervall
Insamling av förpackningar ska precis som tidigare bekostas av förpackningsproducenterna. Därför ingår hämtning av förpackningsmaterial till ett fastställt intervall från 1 januari 2024, för de kärl som Uddevalla Energi tillhandahåller. Det finns inte någon begränsning i antal kärl.

 

Fraktion

Tömningsintervall som ingår

Pappersförpackningar

2-veckorstömning

Plastförpackningar

2-veckorstömning

Glasförpackningar,
färgade och ofärgade

4-veckorstömning

Metallförpackningar

4-veckorstömning

Tidningar

4-veckorstömning


Specialbehållare såsom underjordsbehållare ingår inte i renhållningstaxan utan följer taxan för underjordsbehållare. För flerbostadsfastigheter där det på grund av utrymmesbrist finns behov av tätare tömningar än ovanstående intervall, sker debitering beroende på behov av tömningsintervall.


Här är våra återvinningscentraler

Vi har två återvinningscentraler: Havskuren återvinningscentral i Uddevalla och Aröds återvinningscentral i Ljungskile. Du behöver ett passerkort för att få lämna sorterat grovavfall. Alla hushåll och företag i kommunen erbjuds passerkort för tillträde till återvinningscentral.

Tänk på att ta med ditt passerkort för att kunna genomföra ditt besök på åvc
På återvinningscentralen har vi inte möjlighet att ge dig ett passerkort eller registrera dina besök manuellt. För att du ska kunna utföra ditt ärende hos oss är det viktigt att du säkerställer att allt är i sin ordning med ditt passerkort inför ditt besök. Om du behöver ett nytt passerkort eller har andra frågor är du välkommen att höra av dig till kundservice innan ditt besök så hjälper vi dig.

 

Det här kan du lämna på återvinningscentralen

  • Grovsopor: Som grovsopor räknas lösöre som normalt förekommer inom ett hushåll, till exempel möbler, husgeråd och textil som är så skrymmande eller tungt att det inte är lämpligt att samla i säck eller kärl.
  • Byggavfall: Till verksamhetsavfall/byggavfall räknas bygg- och rivningsavfall som uppkommit vid nybyggnad, tillbyggnad, renovering, ombyggnad eller vid rivning av byggnad - inomhus eller utomhus. Det kan till exempel vara köksinredningar, väggar, tak eller produktionsspill.
  • Elektriska/elektroniska produkter: Till exempel datorer, TV-apparater och produkter med inbyggt batteri. Elektronikavfall lämnas gratis, tänk på att skyldighet att rapportera farligt avfall till Naturvårdsverket gäller.
  • Farligt avfall: Till exempel färgrester, lösningsmedel, lysrör och batterier.
  • Vitvaror: Vissa vitvaror som till exempel frysboxar, kylskåp och spisar.
  • Förpackningar: Förpackningar av glas, plast, papper och metall. Tänk på att tömma förpackningarna på innehåll innan du lämnar dem till återvinning.
  • Hårdplast: Särskild utsortering av hårdplast som till exempel trädgårdsmöbler, tvättkorgar, blomkrukor, plaströr och leksaker (ej el- eller batteridrivet).
  • Trädgårdsavfall: Till exempel grenar, kvistar, buskar och gräsklipp.

    Trädgårdsavfallet får inte innehålla invasiva växtarter. Invasiva växter lämnas på våra återvinningscentraler i separat behållare. För att motverka risken för spridning är kravet att de ligger väl förpackade i till exempel tejpade plastsäckar. Kontakta personalen på plats för att lämna invasiva växter.
  • Textil: Lämnas i avsedd insamlingsbox/klädcontainer. Kläder, skor och andra textilier förpackas i påsar eller säckar. Textilierna får inte vara fuktiga eller förstörda av oljor, färg eller andra kemikalier. Förstörda textilier sorteras som restavfall.

Det här kan du inte lämna på återvinningscentralen

  • Däck: Företag får inte lämna däck på återvinningscentralen, vi hänvisar till Svensk däckåtervinning.
  • Mediciner: Lämna dina gamla mediciner till apoteken i en genomskinlig plastpåse. Särskilda påsar kan hämtas på de flesta apotek.
  • Sprutor och kanyler: För använda sprutor och kanyler kan du på de flesta apotek hämta en särskild behållare, som när den är full lämnas till apoteket eller till vårdcentralen. Kanyler får aldrig lämnas in på annat sätt än i den särskilda behållaren. Kontakta ditt apotek för mer information.
  • Fyrverkeripjäser och explosiva material: Oanvända fyrverkeripjäser och andra explosiva material måste lämnas till återförsäljare eller polisen. Endast använda fyrverkeripjäser kan sorteras som restavfall och läggs i kärl avsett för restavfall.
  • Ammunition: Lämnas till polisen.
  • Matavfall: Sorteras i papperspåse för matavfall och läggs i kärl avsett för matavfall. Om du behöver bli av med stora mängder matavfall kan du kontakta oss för en lösning.

Invasiva växter lämnas förslutet

I Sverige har vi många växtarter som importerats från andra länder. En del av dessa arter förgyller våra trädgårdar medan andra ställer till stora problem. Invasiva växtarter innebär att de är ett hot mot den biologiska mångfalden då de tränger undan inhemska arter som trivs i samma miljö.

Invasiva växter tas emot våra återvinningscentraler och lämnas i separat behållare. För att motverka risken för spridning av dessa växter är kravet att de ligger väl förpackade i till exempel tejpade plastsäckar. Invasiva växter får därmed inte läggas bland trädgårdsavfallet utan endast i avsedd behållare enligt beskrivningen. Kontakta personalen på plats för att lämna invasiva växter.

Tänk på att även hanteringen hemma hos dig och transporten till våra anläggningar kan riskera att medföra spridning. Hur du bäst bekämpar invasiva växtarter varierar beroende på vilken typ av växt det är. Naturvårdsverket har goda råd kring bekämpning av olika invasiva arter på sin hemsida.

Förbered dig gärna genom att titta på Naturvårdsverkets film Invasiva arter - Så tar du hand om avfallet



Havskuren Uddevalla

Öppettider Havskuren Uddevalla

Måndag, onsdag, fredag

07.00-16.00

Tisdag och torsdag

07.00-19.00

Helgfri lördag

10.00-14.00


Extra vår- sommaröppet

Söndag april-sep

10.00-14.00

Påskafton, pingstafton

10.00-14.00


Tänk på att ta med ditt passerkort för att kunna genomföra ditt besök
Tänk på att ta med ditt passerkort för att kunna utföra ditt ärende på återvinningscentralen. Om du behöver ett nytt passerkort eller har andra frågor är du välkommen att höra av dig till kundservice innan ditt besök så hjälper vi dig.

 

Aröd Ljungskile

Öppettider Aröd Ljungskile

Måndag och onsdag

13.00-19.00

Tisdag, torsdag, fredag, söndag

Stängt

Helgfri lördag, jämna veckor

10.00-14.00


Extra vår- sommaröppet

Varje helgfri lördag april-sep

10.00-14.00

Påskafton, pingstafton

10.00-14.00



Skaffa passerkort till återvinningscentralen nu

Alla företag och hushåll i kommunen kan ansöka om passerkort för tillträde att lämna sorterat grovavfall på våra återvinningscentraler (ÅVC) Havskuren och Aröd. Företag betalar 322 kr exklusive moms för varje besök via faktura.

Ansök om ditt ÅVC-kort för företag här
ÅVC-kortet ger dig tillträde till återvinningscentral (ÅVC) för sortering av grovavfall och farligt avfall. Varje företag får ett första passerkort kostnadsfritt. Passerkortet gäller företag i Uddevalla kommun.

Ansökan om *

Företagsuppgifter








Vid beställning av extra passerkort


Genom att fylla i dagens datum i rutan ovan accepterar jag villkoren för passerkortet samt intygar att uppgifterna ovan är korrekta

Ansök som företagare

Du som har ett företag ansöker om passerkort genom att fylla i formuläret här intill. Du kan också skriva ut blanketten Pdf, 541 kB. "Ansökan om passerkort till återvinningscentral för företag" i pappersform, fylla i och skicka till oss. Om du vill att vi skickar en blankett i pappersform till dig: kontakta kundservice på 0522-58 08 00 eller kundservice@uddevallaenergi.se

Så använder du passerkortet

Håll kortet framför terminalens läsare vid infarten till ÅVC. Bommen öppnas för passage när du med en knapptryckning godkänner att besöket debiteras med 322 kronor exklusive moms. När du lämnar ÅVC: Kör långsamt fram mot bommen vid utfarten, så öppnas den. Tack för ditt besök!

Tänk på att …

  • passerkortet är en värdehandling – förvara det säkert!
  • passerkortet är personligt och får inte överlåtas.
  • om du flyttar spärras ditt passerkort, kontakta kundservice så registrerar vi enkelt om kortet till din nya adress.
  • om du förlorat ditt passerkort: meddela kundservice, så hjälper vi dig att spärra det. Vid förlust kostar ett nytt passerkort 152 kronor exklusive moms.
  • avfallet alltid ska sorteras enligt gällande anvisningar.
  • du ska kunna visa upp giltig legitimation när du besöker återvinningscentralen.
  • vi kan spärra ditt passerkort om du missbrukar det.

Extra passerkort eller nytt passerkort vid förlust

Alla företag som behöver ett nytt eller ett/flera extra passerkort kan ansöka om det direkt via formuläret på sidan eller via den här blanketten Pdf, 65 kB.. Extra passerkort kostar 152 kronor exklusive moms. Fler passerkort berättigar inte till fler fria besök per kalenderår.


Nytt passersystem betyder nytt passerkort

Den 2 april 2025 kommer vi att införa ett nytt passersystem på våra återvinningscentraler Havskuren och Aröd. Den stora skillnaden sker för hushåll som kommer att använda sitt körkort/ID-kort istället för passerkort. Du som företagare kommer även fortsättningsvis att använda passerkort men kortterminalerna kommer att bytas ut, vilket innebär att du behöver nytt passerkort. Observera att ditt tidigare passerkort inte är giltigt i det nya systemet.

En nyhet med det nya passersystemet är att du som företag kan registrera en märkning på fakturan för ditt besök direkt i kortterminalen vid inpasseringen, enkelt och smidigt.

Du ansöker enkelt om nytt passerkort genom att fylla i vårt formulär (under uppbyggnad).

Passerkort till återvinningscentralen
Alla företag i Uddevalla kommun kan ansöka om passerkort för möjlighet att lämna sorterat grovavfall på våra återvinningscentraler Havskuren och Aröd. Företag betalar 322 kr exklusive moms för varje besök via faktura.

Tidigare passerkort är ogiltiga i det nya systemet

Den 2 april kommer vi att införa ett nytt passersystem på våra återvinningscentraler Havskuren och Aröd. Observera att ditt tidigare passerkort inte är giltigt i det nya systemet. Du ansöker enkelt om nytt passerkort genom att fylla i vårt formulär (under uppbyggnad).

Extra passerkort eller nytt passerkort vid förlust

Om du behöver extra passerkort eller har tappat ditt passerkort kan du fylla i vårt formulär (under uppbyggnad) eller höra av dig till oss på kundservice så ordnar vi det. Extra passerkort eller nytt passerkort kostar 152 kronor exklusive moms

Ditt passerkort är en värdehandling

Tänk på att…

  • Passerkortet är en värdehandling och ska förvaras säkert.
  • Passerkortet är personligt och får inte överlåtas.
  • Om du förlorar ditt passerkort, kontakta kundservice så spärrar vi kortet. Vid förlust kostar ett nytt passerkort 152 kronor exklusive moms
  • Du ska kunna visa upp giltig legitimation när du besöker återvinningscentralen.
  • Ditt passerkort kan spärras om du missbrukar det.

Återbruket - här får använda prylar nytt liv

Återanvända är samma sak som att återbruka. När vi ger våra saker ett andra liv istället för att kasta dem minskar behovet av att tillverka nya saker. På det sättet tar vi hand om våra resurser på ett bättre sätt och minskar avfallsmängderna. På Återbruket får dina använda prylar nytt liv och kan ge glädje åt fler. Du hittar Återbruket vid Havskuren återvinningscentral, och öppettiderna är samma som återvinningscentralen.

Välkommen att lämna och hämta saker hos oss!


Textilavfall samlas in för återvinning

Från 1 januari 2025 är det obligatoriskt att sortera textilier separat från annat avfall. Detta gäller inom hela EU och omfattar både privatpersoner och företag. Det betyder att du inte längre får slänga kläder eller andra textilier i restavfallet – de ska i stället lämnas till återvinning via kommunens insamlingssystem. I Uddevalla Kommun är det Uddevalla Energi som ansvarar för insamlingen.

Målet med de nya reglerna är att synliggöra textilavfallet och skapa en mer cirkulär hantering av textilier. Det är ett viktigt steg i en förändring där vi tillsammans kan minska klimatpåverkan. Insamlingssystemet och hantering av textilier kan komma att utvecklas under året och i framtiden.

Textiliers miljöpåverkan är stor, och både produktion och konsumtion behöver förändras. Konsumtionen av textil i Sverige är drygt 11 kilo per person och närmare 8 kilo slängs i soppåsen. Av den textil som slängs beräknas mer än hälften vara i användbart skick. Genom att inte köpa nytt utan i stället se till att kläder och andra produkter av textil används en längre tid kan vi minska klimat- och miljöpåverkan.

Lämna textilier på återvinningscentralen
Företag och verksamheter hänvisas till våra återvinningscentraler Havskuren och Aröd för att lämna textilavfall. Avfallet lämnas mot en avgift som för ett vanligt besök. Vi tar emot begränsade volymer per tillfälle.

Om din verksamhet önskar upphämtning av textilavfall får du gärna kontakta oss för att se över möjligheter för upplägg och önskemål.

Uddevalla Energis ansvar för insamlingen omfattar textilavfall för återvinning (trasiga och uttjänta textilier). Vi ser gärna att hela och rena textilier lämnas för återanvändning i avsedd behållare på våra återvinningscentraler.

Textilier som inte förlorat sin funktionalitet är inte ett avfall och kan därför vara till glädje för någon annan. Textilier som är trasiga, missfärgade eller på andra sätt uttjänta räknas som textilavfall. Dessa textilier kan dock bli användbara igen som någonting annat, till exempel möbelstoppning eller städtrasor inom industrin. Det är viktigt att textilen samlas in för att få en chans att komma till nytta igen.

Viktigt att tänka på

  • Textilierna ska vara tvättade, torra och läggas i plastpåse som knyts ihop med dubbelknut innan de lämnas för återvinning eller återanvändning. På så sätt minskar risken att textilierna blir förstörda av fukt. Textilierna ska tvättas för att inte riskera att kontaminera övriga textilier, samt av arbetsmiljöskäl då hantering och sortering sker manuellt.
  • Textilier som är förorenade av kemikalier (enstaka fläckar av tex olja, färg) eller mögel sorteras som restavfall hemma eller som energiåtervinning på återvinningscentralen.
  • Textilier som är mycket förorenade av kemikalier, exempelvis oljiga trasor, sorteras som farligt avfall och lämnas på återvinningscentralen.

Prata gärna med personalen på återvinningscentralen så hjälper de till med var textilierna ska placeras.

Färgglada textilier i en hög på golvet

Vad är textilavfall?

Nästan allt som är vävt, stickat eller tovat av textil, oavsett om det är naturmaterial eller inte, ska lämnas till återvinning. Om en produkt består av flera material avgör det dominerande materialslaget om det ska sorteras ut som textilavfall. Här listar vi några exempel för att göra det ännu tydligare:

  • Kläder av textil: tröjor, skjortor, byxor, underkläder och strumpor.
  • Hemtextil: sängkläder, handdukar, dukar, gardiner, filtar och mattor.
  • Väskor av textil: handväskor, textilkassar, sminkväskor och fodral.
  • Accessoarer av textil: slipsar, näsdukar, hattar och kepsar.

Nya och kommande regler för textil

Från och med 1 januari 2025 gäller krav på att textilier ska sorteras ut från annat avfall och samlas in separat. Kommunerna ansvarar för att det samlas in och återvinns.

Inom EU diskuteras ett producentansvar för textil. Det betyder att de som tillverkar och säljer textil också ska ansvara för att det samlas in och återanvänds eller återvinns. Sannolikt införs ett sådant ansvar inom några år. Det innebär att producenter måste bygga upp system för att ta hand om textilierna. Kommunerna inväntar därför ett beslut i frågan innan de bygger upp ett mer omfattande system för insamling av textilavfall.


Varning för farligt avfall - lämna till Ragn-Sells eller Stena Recycling

Farligt avfall heter farligt avfall just eftersom det är farligt. Det kan vara giftigt, cancerframkallande, frätande, fosterskadande, ekotoxiskt, smittförande eller brandfarligt. Det innebär en stor risk och skada för både människor och vår miljö att hantera farligt avfall på fel sätt. Blanda det därför aldrig med annat avfall – lämna det istället till en professionell avfallsmottagare, som vet hur man tar hand om det så att det inte kommer någon till skada.

Här är exempel på farligt avfall, som du som företagare ska lämna in till antingen Ragn-Sells, Heljestorp Trestad Center (0521-27 70 50) eller Stena Recycling i Trollhättan (010-44 55 000):

  • rester av olja
  • färg i flytande form
  • vattenbaserade färger
  • sprayfärg
  • bekämpningsmedel
  • asbest
  • kvicksilvertermometrar
  • glödlampor/lysrör/lågenergilampor
  • batterier (alla sorter)
  • lösningsmedel
  • elektronik

Krav på rapportering av farligt avfall för företag och verksamheter

Från 1 augusti 2020 gäller en utökad anteckningsskyldighet och från och med den 1 november 2020 ska alla verksamheter som producerar, transporterar, samlar in, behandlar samt mäklar eller handlar med farligt avfall rapportera de antecknade uppgifterna om detta avfall till Naturvårdsverkets digitala rapporteringssystem. Rapporteringen ska ske digitalt till Naturvårdsverket inom två dagar efter avsändningen, transport eller mottagning har genomförts. Mer information finns på Naturvårdsverket.

Observera att du som kund måste rapportera in till Naturvårdsverket när du lämnar farligt avfall. Som mottagare rapporterar vi enbart att vi har tagit emot avfall, men du själv måste rapportera in din del kring att du lämnat farligt avfall hos oss.

Skyldigheten att rapportera gäller alla, oberoende av storlek på företag, typ av verksamhet och oavsett om det rör sig om kilo eller ton. De enda som inte behöver rapportera är privathushåll som lämnar sitt farliga avfall på våra återvinningscentraler, där rapporterar vi som mottagare in uppgifter.

Du är även välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller vill ha stöd kring rapporteringen.

Transportdokument
Utöver reglerna om rapportering finns det sedan tidigare föreskrifter om att det ska upprättas transportdokument för farligt avfall där alla uppgifter som behövs för transport och rapportering ska finnas med. Dessa transportdokument ska undertecknas av avsändare, transportör och mottagare. Samtliga parter måste spara en kopia av transportdokumentation för att kunna redovisa för tillsyningsmyndighet. Hur länge de ska sparas beror på i vilken roll man deltar. Brister i transportdokumenten kan medföra vite vid felaktigt eller saknat dokument.

De nya reglerna för rapportering av farligt avfall innebär att Uddevalla Energi som mottagare åläggs att kräva att dokumentation från företag och verksamheter tas med och lämnas in i samband med inlämnandet av farligt avfall. Vid inlämning av elektronik ska du som lämnar visa upp QR-koden, som du får vid inrapportering till El-Kretsen, för personalen på återvinningscentralen.

Elektronikavfall - Elkretsen >>
Övrigt farligt avfall - Naturvårdsverket >>

Att tänka på när du som företag lämnar farligt avfall på Havskuren återvinningscentral

  • Farligt avfall kan endast lämnas till Havskuren återvinningscentral. Aröd återvinningscentral har inte möjlighet att ta emot farligt avfall.
  • Olika fraktioner med farligt avfall får inte blandas.
  • Allt farligt avfall ska vägas av personalen på plats för att kunna rapporteras, kontakta därför personalen när du lämnar farligt avfall på återvinningscentralen.
  • Från och med 1 november 2021 ska tryckimpregnerat trä vägas via vår lastbilsvåg och debitering sker per ton. Du som företag ska alltså inte använda ditt passerkort och köra in på sorteringsområdet för att lämna tryckimpregnerat trä.
  • Asbest tas endast emot vid förfrågning och föranmälan.
  • Elektronikavfall lämnas gratis. För lämning av elektronikavfall, se information Elkretsen.



Priser för hämtning av återvinningsmaterial

Hämtning av återvinningsmaterial, flerbostadshus - årskostnad 2025

FNI-material (fastighetsnära insamling).

Fraktion

Hämtningsintervall

Pris exkl. moms

Pris inkl. moms

Pappersförpackning/
kartong

Tömning 2 ggr/vecka 

10 577 kr

13 221,25 kr


Veckotömning      

2 629 kr

3 286,25 kr


2-veckorstömning

0 kr

0 kr

Plast

Tömning 2 ggr/vecka

10 577 kr

13 221,25 kr


Veckotömning     

2 644 kr

3 305,00 kr


2-veckorstömning

0 kr

0 kr

Metall/glas

Veckotömning      

3 967 kr

4 958,75 kr


2-veckorstömning

1 322 kr

1 652,50 kr


4-veckorstömning      

0 kr

0 kr

Tidning/papper

Veckotömning     

2 644 kr

3 305,00 kr


2-veckorstömning

1 322 kr

1 652,50 kr


4-veckorstömning     

0 kr

0 kr

Hämtning av återvinningsmaterial, verksamheter - årskostnad 2025

FNI-material (fastighetsnära insamling).

Fraktion

Hämtningsintervall

Pris exkl. moms

Pris inkl. moms

Pappersförpackning/
kartong

Tömning 2 ggr/vecka      

14 553 kr    

18 191,25 kr


Veckotömning      

5 822 kr

7 277,50 kr    


2-veckorstömning

2 907 kr    

3 633,75 kr


4-veckorstömning      

1 458 kr

1 822,50 kr

Tidning/papper

Tömning 2 ggr/vecka

13 222 kr    

16 527,50 kr


Veckotömning      

5 289 kr

6 611,25 kr


2-veckorstömning

2 644 kr

3 305,00 kr


4-veckorstömning      

1 322 kr

1 652,50 kr

Blandplast

Tömning 2 ggr/vecka

12 871 kr

16 088,75 kr


Veckotömning      

5 149 kr    

6 436,25 kr


2-veckorstömning

2 576 kr

3 220,00 kr


4-veckorstömning      

1 289 kr

1 611,25 kr

Metall

Veckotömning      

5 349 kr

6 686,25 kr


2-veckorstömning

2 674 kr

3 342,50 kr


4-veckorstömning      

1 341 kr

1 676,25 kr

Glas ofärgat

Tömning 2 ggr/vecka

13 939 kr

17 423,75 kr


Veckotömning      

5 575 kr

6 968,75 kr


2-veckorstömning

2 790 kr

3 487,50 kr


4-veckorstömning      

1 397 kr

1 746,25 kr

Glas färgat

Tömning 2 ggr/vecka

13 939 kr

17 423,75 kr


Veckotömning      

5 575 kr    

6 968,75 kr


2-veckorstömning

2 790 kr

3 487,50 kr


4-veckorstömning      

1 397 kr

1 746,25 kr


Kontakta kundservice om återvinning för företag

Har du frågor om återvinning? Kontakta vår kundservice på 0522-58 08 00 eller kundservice@uddevallaenergi.se

Ändrade öppettider på kundservice i samband med byte av kundsystem, vecka 45 och 46. Du är välkommen med ditt ärende via e-post så svarar vi så snart vi kan, kundservice@uddevallaenergi.se. Läs mer här.