Solpaneler
Solpaneler

Solceller för lantbruk, företag och Brf. Nyckelfärdigt. Enkelt.

En smart energilösning för både miljö och plånbok.

Solel är närproducerad och förnybar energi när den är som allra bäst. Genom att välja solel gör ni något gott för miljön, samtidigt som ni minskar era energikostnader. Solceller är en lönsam investering som kräver minimalt underhåll och som dessutom höjer värdet på din fastighet. Ett solcellspaket brukar vara betalt efter 10-15 år, så med en livslängd på cirka 30 år för installationen är det inte svårt att räkna ut vilken klok affär det är. Att producera sin egen el är framtiden, vi hjälper er att ta steget.

Fördelarna med solceller från Uddevalla Energi är många.

Lokalt - Uddevalla Energi är det lokala energibolaget i Uddevalla. Vi finns nära er och kan vara snabbt på plats om det uppstår problem med er anläggning.

Lönsamt - Vi erbjuder gratis platsbesök där vi tillsammans hittar den optimala lösningen för er fastighet.

Tryggt - Vi är det lokala och långsiktiga energibolaget som kommer finnas kvar i Uddevalla minst lika länge som de solcellsanläggningar vi installerar.

Enkelt - Vi har goda erfarenheter av solceller och hjälper er genom hela resan från idé till hållbar elproduktion.

Skaffa solceller - Steg för steg

1. Intresseanmälan

När du vill veta mer om fördelarna med solceller. Vi ringer upp och hittar tillsammans ett bra upplägg för just er fastighet.

2. Platsbesök

 Vi gör ett platsbesök för att mer i detalj gå igenom förutsättningarna för solceller på ditt tak.

3. Offert

Vi skickar en offert innehållande samtlig information om solcellsanläggningen.

4. Installation

 Solcellsanläggningen installeras och du producerar nu förnybar energi som är bra både för miljön och plånboken.

Så här fungerar solceller.

När solens varma strålar träffar solcellerna omvandlas dessa till elektrisk energi. Solstrålarna skapar en spänning mellan över och undersidan av solcellen, vilket genererar likström. Med hjälp av en växelriktare omvandlas likström till växelström som går att använda till att ladda din elbil eller att titta på TV exempelvis. Under de delar av dygnet när solen skiner och hushållet inte använder så mycket energi, t.ex. på dagen, skickas överskottet ut på elnätet och används av dina grannar.

Solceller producerar el året om, men är mest effektiva klara sommardagar. Solceller omvandlar ca. 10-15 % av solenergin som träffar cellerna till el.

Vi sköter hela kedjan.

Som lokalt energibolag är vårt enda syfte att finnas till för våra kunder. Vi erbjuder helhetslösningar för ditt företag och nu även nyckelfärdiga solcellspaket. Det betyder att vi tar hand om hela kedjan; från första platsbesöket till färdig installation.

Skräddarsydda lösningar
Vid ett platsbesök går vi igenom hur förutsättningarna ser ut för just din fastighet, hur solcellerna ska placeras, hur många som behövs och vad de kan generera. Efter detta tar vi sedan fram ett komplett och skräddarsytt paketförslag. Allt för att göra det lätt och enkelt för dig som kund.

Vi kan även erbjuda paket som inkluderar fler av våra produkter, allt från att ta hand om ditt avfall till att leverera förnybar energi till dina lokaler.

Elhandel, fjärrvärme och renhållning.

Kvalitet och trygghet

Genom att välja Uddevalla energi kan ni tryggt luta er tillbaka och låta oss göra jobbet. Alla våra produkter är kvalitetssäkrade och vi är med hela vägen. Dessutom kommer vi att finnas kvar ett stenkast bort, så länge ni behöver oss. Inga konstigheter, helt enkelt.

 

Trygghet.

Uddevalla Energi är ett tryggt val som leverantör av nyckelfärdiga solcellsanläggningar. Vi erbjuder bra garantier och en långsiktig närvaro i Uddevalla. Tryggt och enkelt!

Vi ger en garanti på 5 år för arbete och material i samband med installation och montage (I enlighet med ABT 06). Samtliga produkter som vi erbjuder har en godkänd CE-märkning. Solcellspaneler har en produktgaranti på 10 år samt en effektgaranti om 80 % efter 25 år. Växelriktare har en produktgaranti på 12 år och optimerare en produktgaranti på 25 år.   

Här kommer svar på några av de vanligare frågorna vi får till oss. På länken nedan så hittar du fler frågor och svar.

Fungerar solceller på vår fastighet?

De flesta taken lämpar sig bra för montage av solceller. Bäst är ett helt skuggfritt tak, med en taklutning om 42 grader i ett rakt söderläge. De vanligaste taken vi monterar på är plåt- och tegeltak. Men vi monterar även på andra taktyper.

Om ditt hustak ligger i skugga större delarna av dagen eller i nordlig riktning rekommenderar vi inte att du installerar solceller. Vi installerar inte heller några solceller på eternittak.

Hur mycket el kan mina solceller producera per år?

Elproduktionen beror på ett flertal faktorer som t.ex. toppeffekt, läge, skuggning och var i landet du bor. Om vi antar att du har en anläggning som inte är beskuggad och ligger i rakt söderläge så producerar du mellan 900-1100 kilowttimmar (kWh) per installerad kilowatt topp (kWp).

Hur söker vi investeringsbidrag?

Det finns ett statligt stöd för installation av alla typer av solcellssystem som ansluts till elnätet. Stödet riktar sig till alla typer av aktörer såsom företag, offentliga organisationer och privatpersoner. Det går att få stöd för upp till 20 % av investeringskostnaden som ett engångsbelopp. Ansökan ska göras inom sex månader från att projektet påbörjades och stödet betalas sedan ut i efterskott. Företag och organisationer behöver söka stödet innan projektstart. Stödet är rambegränsat, det vill säga det kan ges så länge pengarna räcker.

Stödnivån beräknas endast utifrån de stödberättigande installationskostnaderna. Högsta möjliga stöd per solcellssystem är 1,2 miljoner kronor och de stödberättigande kostnaderna får maximalt uppgå till 37 000 kronor plus moms per installerad kilowatt elektrisk toppeffekt (kWp).

Investeringsstödet söks via Boverkets e-tjänst där du också kan följa ditt ärende under dess hantering.

Mer information om investeringsstödet för solceller hittar du på Energimyndighetens hemsida.

Hur skaffar vi solceller, steg för steg?

De flesta börjar resan med att skaffa mer information. Detta kan du göra via vår hemsida. Vi har sammanställt all relevant information på ett och samma ställe.

När du känner dig redo för att veta mer om solceller så gör du en intresseanmälan. Inom kort ringer en av våra solexperter upp för att diskutera förutsättningarna för just din fastighet. Om allt känns bra så bokar vi ett hembesök där en av våra solexperter kommer ut till er för ett platsbesök.

Under besöket går vi igenom fastigheten och hittar tillsammans ett optimalt upplägg för just ditt tak. Här passar vi även på att gå igenom allt som är otydligt och svårt att förstå.

Baserat på den information som vi har samlat in under besöket gör vi en projektering och sätter vi ihop en offert. När du har tagit emot offerten så kan du i lugn och ro gå igenom innehållet innan du lägger en beställning.

När beställningen har kommit in till oss beställer vi material, bokar leverans och installationsdatum. Det tar ungefär en till tre dagar att montera och installera anläggningen. I de flesta fall krävs byggnadsställning och ibland även kranbil.

Det sista vi gör innan vi lämnar över anläggningen är att säkerställa funktion och att den är rätt konfigurerad. Vi kollar också att eventuell mobilapplikation är uppkopplad och fungerar.

När anläggningen väl är driftsatt producerar du lokal förnybar solel. Om du producerar mer el än vad du själv använder blir du en producent eller mikroproducent. Vi hjälper dig med allt som behövs göras i samband med mikroproduktion och vi köper även gärna ditt energiöverskott.


Vill du veta mer?
Bli uppringd av våra solexperter.

Vi berättar gärna mer om solceller och våra erbjudanden. Fyll i dina uppgifterna i formuläret intill så kontaktar en av våra solexperter dig inom kort. Du förbehåller dig självklart inte till någonting genom att skicka en intresseanmälan.
Vår ambition är att det ska vara tryggt och enkelt för dig som kund, låt oss berätt mer!

Ändrade öppettider på kundservice i samband med byte av kundsystem, vecka 45 och 46. Du är välkommen med ditt ärende via e-post så svarar vi så snart vi kan, kundservice@uddevallaenergi.se. Läs mer här.