Energitjänster
Energitjänster

Energilösningar för lantbruk, företag och Brf. Nyckelfärdigt. Enkelt.

En smart energilösning för både miljö och plånbok.

Solel är närproducerad och förnybar energi när den är som allra bäst. Genom att välja solel gör du något gott för miljön, samtidigt som du minskar dina energikostnader. Solceller är en lönsam investering som kräver minimalt underhåll och som dessutom höjer värdet på din fastighet. Ditt solcellspaket brukar vara betalt efter 8-12 år, så med en livslängd på cirka 30 år för installationen är det inte svårt att räkna ut vilken klok affär det är. Att producera sin egen el är framtiden, vi hjälper dig att ta steget.

Fördelarna med solceller från Uddevalla Energi är många.

Lokalt - Uddevalla Energi är det lokala energibolaget i Uddevalla. Vi finns nära er och kan vara snabbt på plats om det uppstår problem med er anläggning.

Lönsamt - En solcellsinvestering ger normalt en avkastning på ca 10%, dessutom gör du en insats för miljön.

Tryggt - Vi är det lokala och långsiktiga energibolaget som kommer finnas kvar i Uddevalla minst lika länge som de solcellsanläggningar vi installerar.

Enkelt - Vi har goda erfarenheter av solceller och hjälper er genom hela resan från idé till hållbar elproduktion.

Skaffa solceller - Steg för steg

1. Intresseanmälan

När du vill veta mer om fördelarna med solceller. Vi ringer upp och hittar tillsammans ett bra upplägg för just er fastighet.

2. Platsbesök

 Vi gör ett platsbesök för att mer i detalj gå igenom förutsättningarna för solceller på ditt tak.

3. Offert

Vi skickar en offert innehållande samtlig information om solcellsanläggningen.

4. Installation

 Solcellsanläggningen installeras och du producerar nu förnybar energi som är bra både för miljön och plånboken.

Så här fungerar solceller.

När solens varma strålar träffar solcellerna omvandlas dessa till elektrisk energi. Solstrålarna skapar en spänning mellan över- och undersidan av solcellen, vilket genererar likström. Med hjälp av en växelriktare omvandlas likström till växelström som går att använda till att ladda din elbil eller att titta på TV exempelvis. Under de delar av dygnet när solen skiner och hushållet inte använder så mycket energi, t.ex. på dagen, skickas överskottet ut på elnätet och används av dina grannar.

Solceller producerar el året om, men är mest effektiva klara sommardagar. Solceller omvandlar ca. 15-20 % av solenergin som träffar cellerna till el.

Vi sköter hela kedjan.

Som lokalt energibolag är vårt enda syfte att finnas till för våra kunder. Vi erbjuder helhetslösningar för ditt företag och nu även nyckelfärdiga solcellspaket. Det betyder att vi tar hand om hela kedjan; från första platsbesöket till färdig installation.

Skräddarsydda lösningar
Vid ett platsbesök går vi igenom hur förutsättningarna ser ut för just din fastighet, hur solcellerna ska placeras, hur många som behövs och vad de kan generera. Efter detta tar vi sedan fram ett komplett och skräddarsytt paketförslag. Allt för att göra det lätt och enkelt för dig som kund.

Vi kan även erbjuda paket som inkluderar fler av våra produkter, allt från att ta hand om ditt avfall till att leverera förnybar energi till dina lokaler.

Elhandel, fjärrvärme och renhållning.

Kvalitet och trygghet

Genom att välja Uddevalla energi kan ni tryggt luta er tillbaka och låta oss göra jobbet. Alla våra produkter är kvalitetssäkrade och vi är med hela vägen. Dessutom kommer vi att finnas kvar ett stenkast bort, så länge ni behöver oss. Inga konstigheter, helt enkelt.


Trygghet.

Uddevalla Energi är ett tryggt val som leverantör av nyckelfärdiga solcellsanläggningar. Vi erbjuder bra garantier och en långsiktig närvaro i Uddevalla. Tryggt och enkelt!

Vi ger en garanti på 5 år för arbete och material i samband med installation och montage (I enlighet med ABT 06). Samtliga produkter som vi erbjuder har en godkänd CE-märkning. Solcellspaneler har en produktgaranti på 10 år samt en effektgaranti om 80 % efter 25 år. Växelriktare har en produktgaranti på 12 år och optimerare en produktgaranti på 25 år.   

Här kommer svar på några av de vanligare frågorna vi får till oss. På länken nedan så hittar du fler frågor och svar.

Fungerar solceller på vår fastighet?

De flesta taken lämpar sig bra för montage av solceller. Bäst är ett helt skuggfritt tak, med en taklutning om 42 grader i ett rakt söderläge. De vanligaste taken vi monterar på är plåt- och tegeltak. Men vi monterar även på andra taktyper.

Om ditt hustak ligger i skugga större delarna av dagen eller i nordlig riktning rekommenderar vi inte att du installerar solceller. Vi installerar inte heller några solceller på eternittak.

Hur mycket el kan mina solceller producera per år?

Elproduktionen beror på ett flertal faktorer som t.ex. toppeffekt, läge, skuggning och var i landet du bor. Om vi antar att du har en anläggning som inte är beskuggad och ligger i rakt söderläge så producerar du mellan 900-1100 kilowttimmar (kWh) per installerad kilowatt topp (kWp).

Hur skaffar vi solceller, steg för steg?

De flesta börjar resan med att skaffa mer information. Detta kan du göra via vår hemsida. Vi har sammanställt all relevant information på ett och samma ställe.

När du känner dig redo för att veta mer om solceller så gör du en intresseanmälan. Inom kort ringer en av våra solexperter upp för att diskutera förutsättningarna för just din fastighet. Om allt känns bra så bokar vi ett hembesök där en av våra solexperter kommer ut till er för ett platsbesök.

Under besöket går vi igenom fastigheten och hittar tillsammans ett optimalt upplägg för just ditt tak. Här passar vi även på att gå igenom allt som är otydligt och svårt att förstå.

Baserat på den information som vi har samlat in under besöket gör vi en projektering och sätter vi ihop en offert. När du har tagit emot offerten så kan du i lugn och ro gå igenom innehållet innan du lägger en beställning.

När beställningen har kommit in till oss beställer vi material, bokar leverans och installationsdatum. Det tar ungefär en till tre dagar att montera och installera anläggningen. I de flesta fall krävs byggnadsställning och ibland även kranbil.

Det sista vi gör innan vi lämnar över anläggningen är att säkerställa funktion och att den är rätt konfigurerad. Vi kollar också att eventuell mobilapplikation är uppkopplad och fungerar.

När anläggningen väl är driftsatt producerar du lokal förnybar solel. Om du producerar mer el än vad du själv använder blir du en producent eller mikroproducent. Vi hjälper dig med allt som behövs göras i samband med mikroproduktion och vi köper även gärna ditt energiöverskott.


Vill du veta mer?
Bli uppringd av våra solexperter.

Vi berättar gärna mer om solceller och våra erbjudanden. Fyll i dina uppgifter i formuläret intill så kontaktar en av våra solexperter dig inom kort. Du förbehåller dig självklart inte till någonting genom att skicka en intresseanmälan.
Vår ambition är att det ska vara tryggt och enkelt för dig som kund, låt oss berätt mer!Typ av tak:
Typ av tak:Personuppgifter * (obligatorisk)
Personuppgifter

Solevalla
Solevalla

Smidig laddning för
flerbostadshus, företag och arbetsplatser

En nyckelfärdig helhet som passar din fastighet.

Oavsett hur ditt behov ser ut idag erbjuder Uddevalla Energi laddlösningar som enkelt kan anpassas när du behöver fler laddplatser. Vår laddlösning för företag är anpassad för dig som vill erbjuda ett enkelt och smidigt sätt att ladda elbilen för dina boende eller anställda.

Uddevalla Energi är det lokala energibolaget i Uddevalla. Vi finns nära dig och kan vara snabbt på plats om det uppstår problem med laddplatserna. Genom att erbjuda elbilsladdning möjliggör du omställningen till ett fossilfritt Uddevalla. Tillsammans bidrar vi till en hållbar framtid.

Enkel laddning för flerbostadshus & arbetsplatser

Med vår helhetslösning för bostadsrättsföreningar och företag är det både enkelt för de boende att ladda och för styrelsen att erbjuda en trygg laddning.

Registrera dig för app
eller laddkort

Med Uddevalla Energi Laddkort betalar du enkelt för laddningen av din elbil med app eller laddkort. Du använder laddstationen genom att förladda pengar på ditt laddkonto. När du sen laddar din elbil dras pengar från laddkontot - oavsett om du väljer att använda appen eller laddkortet.


Du erbjuder laddning, vi sköter resten

Våra laddplatser passar alla elbilar och laddhybrider på marknaden. Du får en nyckelfärdig laddlösning där vi hjälper till med allt från rådgivning till installation och driftsättning. Du bestämmer vem som får tillgång till laddplatsen och varje användare betalar för sin egen förbrukning. Dessutom kan du själv välja priset per kWh. Vi tar hand om drift, service och fakturerar användaren direkt vilket innebär minimal administration för dig. Alla användare får ett personligt laddkort som kan användas på laddplatserna.

Bor du i flerbostadshus och vill kunna ladda hemma?

Om du bor du i en bostads- eller hyresrätt och vill ha en bra laddlösning behöver frågan lyftas med fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse. Många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar är positiva till elbilsladdning då de har en stor chans att påverka och bidra till en hållbar framtid genom att erbjuda sina boende och hyresgäster laddning.

I frågor & svar besvarar vi de vanligaste frågorna som du kan lyfta fram i dialogen med din fastighetsägare eller styrelsen i din bostadsrättsförening.

Frågor & Svar

Varför ska jag investera i en laddlösning för elbilar?
Användandet av laddbara bilar ökar och den bästa laddplatsen är där bilen parkerar under längre tid. Att ladda vid hemmet är smidigt och bekvämt. Att investera i en laddlösning till boende och hyresgäster gör fastigheten mer attraktiv och möjliggör dessutom för hållbart resande. Flera fastighetsmäklare bekräftar redan idag att frågan om elbilsladdning ofta kommer upp vid försäljning. Omställningen kommer att gå fort och kan snart bli en stark faktor att elbilsägare kan ladda sin elbil där de bor.

Hur går installationen till?
Effekten som bilarna kan ladda med är beroende på den tillgängliga effekten i fastighetens elcentral. En certifierad elinstallatör kan utföra en inspektion och komma med rekommendation och offert för framdragning av elen till platsen där laddstationerna ska installeras. Som helhetsleverantör kan Bee utföra hela installationen. Föredrar du din egen elinstallatör får du instruktioner för installation av oss.

Vad händer när behovet växer?
Oavsett om det är behovet för antalet laddplatser eller önskad laddeffekt som växer kan du utöka din laddlösning i takt med behovet. Många laddstationer har en ställbar effekt och har du redan vid installationstillfället förberett för en möjlig uppgradering är det lätt att justera.

Varför behöver jag en laddoperatör som Bee?
Med Uddevalla Energi får du en laddlösning att växa med. Den är anpassad för dig som vill erbjuda dina boende och hyresgäster ett enkelt och smidigt sätt att ladda elbilen. Våra laddstationer passar alla laddbara bilar och är alltid uppdaterade med den senaste mjukvaran. Du bestämmer vem som får tillgång till laddstationen och varje användare betalar för sin egen förbrukning. Dessutom kan du själv bestämma pris per kWh. Vi tar hand om fakturering, service och drift vilket innebär minimal administration för dig. Alla användare får ett personligt laddkort som kan användas på laddstationerna.


Vill du veta mer?
Bli uppringd av våra laddexperter.

Vi berättar gärna mer om våra laddladdlösningar och erbjudanden. Fyll i dina uppgifterna i formuläret intill så kontaktar en av våra laddexperter dig inom kort. Du förbehåller dig självklart inte till någonting genom att skicka en intresseanmälan. Vår ambition är att det ska vara tryggt och enkelt för dig som kund, låt oss berätt mer!


Ändrade öppettider på kundservice i samband med byte av kundsystem, vecka 45 och 46. Du är välkommen med ditt ärende via e-post så svarar vi så snart vi kan, kundservice@uddevallaenergi.se. Läs mer här.