Dator
Dator

Fiber - när du vill få fart på ditt företag!

Vi ger dig möjligheten till blixtsnabb uppkoppling.

Lika naturligt som att du har el, värme och vatten i din fastighet, lika naturligt är det med en kraftfull väg för kommunikation. Du som driver företag behöver ha en uppkoppling som går att lita på.

Optisk fiber är då den bästa lösningen för ditt företag. För att klara framtidens krav på kvalitet och prestanda behöver du ersätta befintlig teknik med fiber. Kort sagt: framtiden är redan här och en fiberanslutning är en långsiktig kommunikationslösning och en god investering.

Fiber

Fem fördelar med företagsfiber

 • Det går snabbt – riktigt snabbt
 • Kapaciteten är anpassad efter ditt behov
 • Du skicka och ta emot information med hög hastighet
 • Du framtidssäkrar din kommunikationsplattform
 • Det är en trygg investering

Tjänster för alla behov

Vi är trygga och långsiktiga och har lång erfarenhet av att bygga stabil infrastruktur. Vi finns nära dig, i din vardag. Vi kan lösa dina kommunikationsbehov genom följande:

Fiberanslutning
Uddevalla Energi tillhandahåller byggnation och leverans av fiberanslutning till ditt företag. Uddevalla Energis prismodell består av en anslutningsavgift och en eventuell nätutbyggnadsavgift, som varierar beroende på tillgänglighet för aktuell fastighet och/eller område.

Kapacitetstjänst, aktiv kommunikation och upplyst fiber
Genom en kapacitetstjänst kan du som företagare genom våra tjänsteleverantörer få internetaccess med hastigheter mellan 10 och 1000 Mbit/s. Jag vill se en lista över Tjänsteleverantörer för företagsfiber.

Svartfiber, passiv kommunikation
Svartfiber är en kostnadseffektiv lösning där ni får tillgång till en helt egen fiberförbindelse. Svartfiber är en optimal lösning då det behövs ett internt nätverk mellan olika byggnader eller kontor. Med en
bättre intern kommunikationslösning sparar ert företag både tid och pengar.


Här bygger vi företagsfiber nu

Just nu planerar vi byggnation av fiber till företagare i flera industriområden i Uddevalla. Vi erbjuder en fiberanslutning till priset av 19 900 kronor (exkl. moms). Ordinarie pris 28 900 kronor (exkl. moms). I vårt företagsnät väljer du som kund vilken leverantör och vilka tjänster du vill ha. Drift och underhåll av nätet sköts lokalt av oss på Uddevalla Energi.

Anmäl ditt intresse
Vill du veta mer om pågående fiberprojekt? Kontakta Mikael Svensson Menli, som är affärsområdeschef för Stadsnät på Uddevalla Energi. Du når honom på 0720-83 99 10 eller mikael.svensson@uddevallaenergi.se. Du kan också fylla i intresseanmälan nedan, så tar vi kontakt med dig.

Område *


Kolla in våra företagspriser och avtal

Vi tillhandahåller byggnation och leverans av fiberanslutning till ditt företag. Vår prismodell består av nedanstående avgifter, dessa varierar beroende på tillgänglighet för aktuell fastighet och/eller område.

 • Anslutningsavgift
 • Nätutbyggnadsavgift

För att få tillgång till Uddevalla Energis fibernät för företag betalar du som företagare en anslutningsavgift. Om din fastighet inte är ansluten till Uddevalla Energis fibernät betalar du även en nätutbyggnadsavgift.

Nätutbyggnadsavgiften varierar beroende på faktiska förhållanden, för respektive fastighet och område.

Överlämningspunkt - vad ingår?
Vad som ingår i en överlämningspunkt beror på vilken produkt som valts i samband med fiberanslutningen. De alternativ som finns är:

 • Kapacitetspunkt (Ethernet)
 • Svartfiberpunkt

 

Kapacitetstjänst

Kapacitet (Ethernet)

I de fall en kapacitetstjänst-/anslutning är aktuell tillhandahåller Uddevalla Energi en överlämningspunkt som innehåller följande:

 • Installation av rack för switch
 • En (1st) switch med tillgång till en (1st) port.
 • Uppsvetsad fiber ansluten till switch
 • Konfigurerad port för åtkomst av vald tjänsteleverantörs VLAN


Ovanstående utrustning tillhör Uddevalla Energi och är så kallad kundplacerad utrustning.

Svartfiber

I de fall en svarfibertjänst-/anslutning är aktuell erhåller beställaren ett fiberpar (2 st fiber) mellan definierad A-punkt och B-punkt. Ingen aktiv utrustning ingår. B-punkten (avlämningspunkten) innehåller följande:

 • Kontakterat fiberpar

Här är din prislista för fiber för företag

Prislista fiberanslutning företag

Anslutningstyp

Anslutningsavgift

Nätutbyggnadsavgift

Totalt

Nyanslutning

4 950 kr

23 950 kr (riktpris)

28 900 kr (riktpris)

Ansluten fastighet

4 950 kr

0 kr

4 950 kr

Kanalisation finns* alt. samförläggning **

4 950 kr

14 950 kr

19 900 kr

Anslutning nr 2 alt. 1 ***

4 950 kr

0 kr

4 950 kr

Anslutning nr 2 alt. 2 ***

2 950 kr

0 kr

2 950 kr 


Not:

* Finns befintlig kanalisation fram till fastigheten debiteras ej nätutbyggnadsavgift. Befintlig kanalisation kan ägas av Uddevalla Energi, i annat fall är förutsättningen att Uddevalla Energi erhåller fri tillgång till befintlig kanalisation.

**Är en samförläggning möjlig exempelvis i samband med installation av fjärrvärme, el, vatten etc. reduceras nätutbyggnadsavgiften.

*** Om fastigheten innehåller flera företag/verksamheter och fastigheten är ansluten med en överlämningspunkt debiteras endast en anslutningsavgift för varje tillkommande anslutning.

Alt. 1 Köps tjänst av tjänsteleverantör för eget bruk (d.v.s. ej delning) eller av annan tjänsteleverantör än den/de som redan levererar tjänster till fastigheten debiteras ordinarie anslutningsavgift.

Alt. 2 Köps tjänst av tjänsteleverantör som redan levererar till fastigheten och en delning av befintlig kapacitet görs, reduceras anslutningsavgiften.

Prislista övriga avgifter

Om du önskar byta tjänsteleverantör tar vi ut en avgift för att konfigurera om VLAN och aktiv utrustning.

Byte av tjänsteleverantör

Kostnad

Byte av tjänsteleverantör

1 995 kr

Flytt av överlämningspunkt

4 950 kr

Tjänsteleverantörer för företagsfiber

Bahnhof AB
Kontaktperson: David Segfelt
072-055 00 99
david.s@bahnhof.net

Fyrstads Teknik AB
Kontaktperson: Ulf Johansson
010-33 33 516
ulf.johansson@fyrstadsteknik.se

Götalandsnätet AB
Kontaktperson: Conny Hansson
076-466 02 10
0520-500 550
conny.hansson@gotanet.se 

InfraCom Managed Services
Kontaktperson: Torbjörn Frisk
010-550 15 15
sales.it@infracom.se

ITConnect AB
Kontaktperson: Yngve Josefsson
0522-777 950
yngve@itconnect.se

Tele2 AB
Kontaktperson: Armin Sapcanin
070-420 59 68
armin.sapcanin@tele2.com

Trinax AB
Kontaktperson: Jerry Johansson
079-339 08 39
jerry.johansson@trinax.se

Ymer IT Väst AB
Kontaktperson: Kristian M Wallström
010-178 22 31
kristian.wallstrom@ymer.it

Kontakta Ulrik om fiber för företag

Hej! Jag heter Ulrik Engdahl, och är säljare av företagsfiber på Uddevalla Energi. Jag svarar gärna på dina frågor om fiber – och hjälper dig att bli kund. Du når mig på 0522-58 07 41 eller kontakt@uddevallaenergi.se Vi hörs!

Har du problem med din fiberanslutning? Kontakta den tjänsteleverantör som du har valt. Här hittar du kontaktuppgifter till alla tjänsteleverantörer inom företagsfiber.

Har du frågor om din faktura eller vill anmäla in- eller utflyttning? Kontakta vår kundservice på 0522-58 08 00 eller kundservice@uddevallaenergi.se

Ändrade öppettider på kundservice i samband med byte av kundsystem, vecka 45 och 46. Du är välkommen med ditt ärende via e-post så svarar vi så snart vi kan, kundservice@uddevallaenergi.se. Läs mer här.