Delta i Energiutmaningen

Energiutmaningen

Nu är det dags att slå ihop föreningens kreativa snillen och skapa
en rolig, påhittig och beskrivande ansökan till årets upplaga av Uddevalla
Energis sponsringstävling Energiutmaningen. Går ni vidare är ni med och
tävlar om en pott på 100 000 kr och samarbete med Uddevalla Energi.

Tävlingsbidraget består av en film på max 40 sekunder, där man tydligt och kreativt sätt berättar om vad föreningen behöver pengar till. Filmen kan spelas in med till exempel en mobiltelefon. Det viktiga är att filmens innehåll är kreativt eftersom kreativitet är en av juryns bedömningspunkter.

Går föreningen vidare i tävlingen vinner ni inte bara pengar, ni får också ett
samarbete med Uddevalla Energi under ett år. Då har vi möjlighet att göra många bra och roliga saker tillsammans som gynnar er förening.

Alla föreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Uddevalla kommun är
välkomna att delta, under förutsättning att föreningen uppfyller vår
sponsringspolicy.  Pdf.

Teknisk specifikation för filmfilen

Filmen måste vara i någon av följande format:
mov, mp4, avi, wmv, flv, mkv, 3gp

Max storlek på filen: 128 megabyte

Steg 2 - Ladda upp filmen

Välj det video-klipp från din dator eller mobil som du vill ladda upp. Observera att du måste ha upphovsrätt till videoklippet. När du klickar på "ladda upp" så kan det ta ett tag innan uppladdningen är klar. Detta beror på hur snabb uppkoppling du har, samt hur stor videofilen är. När uppladdningen är klar kommer du komma till en ny sida där det står "Uppladdningen är klar".

Teknisk specifikation för filmfilen

Filmen måste vara i någon av följande format: mov, mp4, avi, wmv, flv, mkv, 3gp
Max storlek på filen: 128 megabyteSteg 1 - Beskriv föreningen

Fyll i kontaktuppgifter och övriga fält nedan. I nästa steg kommer du att kunna välja ett video-klipp från din dator eller mobil som du vill ladda upp. Observera att du måste ha upphovsrätt till videoklippet.

Föreningen

Kontaktperson

Uppladdningen för bidrag till årets Energiutmaning är nu stängd och juryn kommer inom kort att utse finalister.

Går föreningen vidare i tävlingen vinner ni inte bara pengar, ni får också ett
samarbete med Uddevalla Energi under ett år. Då har vi möjlighet att göra många bra och roliga saker tillsammans som gynnar er förening.

Alla föreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Uddevalla kommun är
välkomna att delta, under förutsättning att föreningen uppfyller vår
sponsringspolicy.  Pdf.

Datum att hålla koll på

 • Ladda upp bidrag fram till 28 april
 • Juryn utser finalister under v 18
 • Omröstningsperiod 8 maj - 20 maj

Vinstpotten 100 000 kr

Finalisterna gör upp om 100 000 kr. Samtliga börjar på 0 procent i röster, varje procent är sedan värd 1 000 kr i sponsorpengar.

När tävlingen avslutas blir sponsorfördelningen enligt fördelade röster. Tänk på att vara aktiv i att jaga röster från vänner, släkt, klasskompisar, arbetskamrater mm. Ju fler röster, desto mer sponsring.

Vi förebehåller oss rätten att sänka den totala sponsringspotten om vi inte får in tillräckligt många bidrag. Varje bidrag ger 10 000 kr till sponsringspotten.

Juryns arbete

Juryn kommer att utse tio finalister. Tävlingskriterierna är följande:

Kreativitet: På vilket sätt skiljer sig bidraget från de andra? Finns det något unikt och särskiljande i bidraget? Hur roligt är det? Det handlar inte om att producera en fantastisk film med genomarbetat manus och avancerad rekvisita, utan om att med kreativitet presentera sitt behov av sponsring. En bra idé är alltid bra, även om utförandet är enkelt.

Motprestation: Hur tänker föreningen exponera Uddevalla Energi? Hur rimlig är motprestationen i förhållande till sponsorbehovet?

Sponsringsbehov: Hur väl och utförligt motiverar föreningen sitt behov av sponsring samt hur stort är sponsringsbehovet?

Juryn har rätt att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på något sätt ej uppfyller tävlingskriterierna. Om vi t ex misstänker fusk i samband med omröstning så blir aktuellt bidrag diskvalificerat. Juryns beslut går ej att överklaga.

Röstningen
Finalisterna får information om att de gått vidare via mail strax före att omröstningsperioden startar. Därefter publiceras finalbidragen på uddevallaenergi.se.

Vid tävlingens början står samtliga finalister på 0 procent. Därefter fördelas procentenheterna allt eftersom rösterna börjar komma in. Fördelningen kan därför ändras under tävlingsperiodens gång.

Juryn som representerar de olika kategorierna idrott, kultur, och miljö består av profiler som verkar inom Uddevalla på olika sätt.

Röstningen

Första gången man röstar måste man verifiera sig med sitt Facebook-konto och godkänna Energiutmaningens Facebook-app. Detta gäller enbart när du lägger din första röst.

Så här gör du för att rösta:

 1. Klicka på knappen under videon "Klicka här för att rösta".

 2. Om du inte tidigare godkänt Energiutmaningens Facebook-app kommer du omdrigeras till Facebook där du klickar på "Godkänn"-knappen. Detta är för att säkerställa att du bara kan rösta totalt 3 gånger. Vi sparar inga andra uppgifter om dig utan bara ditt konto-id.

 3. Röstningen är nu genomförd och du får upp en meddelanderuta som bekräftar att din röst har lagts till.


Varje person med ett Facebookkonto har totalt 3 röster. Rösterna går att sprida ut på tre olika bidrag eller så kan personen rösta på samma bidrag tre gånger.

Föreningens åtagande

För att få vara med och tävla i Energiutmaningen måste föreningens verksamhet leva upp till Uddevalla Energis sponsringspolicy .

Sponsringen ska främst fördelas till barn- och ungdomsverksamheter och:

 • Vara väl balanserad mellan idrott, kultur och miljö
 • Stödja aktiviteter och verksamhet inom kommunen eller där vi har verksamhet
 • Ge möjlighet till möten med kunder och allmänhet
 • Vara väl balanserad ur ett mångfald- och jämställdhetsperspektiv
 • Ge motprestationer
 • Ha en tydlig utvecklingsprägel
 • Baseras på samarbetsavtal

Ansökan ska innehålla:

 • Kontaktuppgifter
 • En film på max 40 sekunder
 • En kort beskrivning av föreningens verksamhet och antal medlemmar
 • En skriftlig motivering om er motprestation, dvs. på vilket sätt Uddevalla Energi kommer att exponeras om ni vinner

Tävlingsvillkor

Energiutmaningen är en sponsortävling på initiativ av Uddevalla Energi som riktar sig till föreningslivet främst till barn- och ungdomsverksamheter inom idrott, kultur och miljö.

Alla föreningar i Uddevalla kommun inbjuds att delta i tävlingen i mars. Senast den 28 april skall de föreningar som önskar delta i sponsortävlingen lämna in sitt bidrag på uddevallaenergi.se. Alla föreningar verksamma i Uddevalla kommun inom idrott och kultur är välkomna att delta, under förutsättning att föreningen uppfyller tävlingsvillkoren.

Juryns val

Juryns Val ger juryn rätt att fördela 10 000 kronor om de vill till en förening som inte går till final. Det kan vara en förening som har ett speciellt projekt eller fokus som vi gärna vill stötta. Detta inslag är inte obligatoriskt utan används vid när juryn bedömer något som exeptionellt.

Vår jury

Fredrik Jostby

Uddevalla Energi
Marknadschef

Annette Prior

Museichef
Bohusläns museum

Alexander Rahm

SM-General för Friidrotts SM 2024

Mikaela Scheling

Medierådgivare
Stampen

Ändrade öppettider på kundservice i samband med byte av kundsystem, vecka 45 och 46. Du är välkommen med ditt ärende via e-post så svarar vi så snart vi kan, kundservice@uddevallaenergi.se. Läs mer här.